Københavns Kommune får ny høringsportal

 

I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.  
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
 

Høringssvar vedrørende Skoledistriktsændringer 2012-13

Oprettet: 24. august 2011
Svarnummer:
15

Indsendt af

Kristine Burne

Postnr.

2300

By

København S

Høringssvar

DETTE INDLÆG OMHANDLER SKOLEN VED SUNDET: Jeg finder det forståeligt, at kommunen ind i mellem må se på fordelingen af elever på vores skoler, af hensyn til både pladsen på skolen, trafiksikkerhed samt fordelingen af børn ud fra elevsammensætningens særlige behov. Med tiden kan der også komme nye faktorer som vil betyde, at kommunen igen må se på elevfordelingen. Min mand og jeg har fornyeligt valgt at bosætte os i Italiens kvarteret på Amager. Jeg er gravid med vores første barn, og tanken var umiddelbart at vores barn om nogle år skulle gå på Skolen ved Sundet der ligger ca. 300 meter herfra, og som vi kan se fra vores indkørsel. Ikke at vi ved så meget om Københavns skoler, men da huset blev købt blev SVS fremhævet som en særdeles god skole. Det er selvfølgelig et stort plus for et ungt par der tænker på at stifte familie. Vi er nu blevet bekendt med kommunens planer om skoledistriktsændringerne, med fokus på skolernes kapacitet, tosprogede elever samt trafiksikkerhed. For vores nærmiljø er forslaget desværre ikke positivt! Det er særdeles besynderligt, at kommunen går direkte imod egne mål når det kommer til SVS. Det er konstateret og bekræftet af politikere, at den foreslåede ændring vil give færre tosprogede elever på SVS. Desuden vil kvarterets børn få 1.5 km i skole ved at flytte dem til Lergravsparkens Skole. En rute der byder på trafikerede veje og trafikknudepunktet ved lergravsparkens metro. Ud over, at kommunen ikke realiserer egne målsætninger, ser jeg, at den foreslåede ændring vil skabe en splittelse i lokalområdet. For mig er en fælles skole for nærmiljøet med til at udvikle værdiskabende relationer. Hvis vi splitter området nu, vil endnu en konsekvens være, at de ældre børn og de små børn i kvarteret ikke kender hinanden fra skolen og som en naturlig del af hverdagen. Den naturlige måde at hjælpe hinanden på, -ved at forældrene samarbejder om at hente flere børn, eller de store børn på vejen følger de små hjem-, vil gå tabt. Det er dejligt med mangfoldighed - klart noget der er positivt for København, men dette forslag vil give mere splittelse end sammenhold. Jeg håber og ønsker, at vores folkevalgte politikere vil høre på alle os, der føler stærkt for vores lokalområde. /Kristine Burne, Genuavej