Københavns Kommune får ny høringsportal

 

I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.  
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
 

Høringssvar vedrørende Skoledistriktsændringer 2012-13

Oprettet: 27. august 2011
Svarnummer:
21

Indsendt af

Hanne Degnbol

Virksomhed / organisation

Skolebestyrelsen på Dyvekeskolen

Postnr.

2300

By

København S

Høringssvar

Høringssvar fra Dyvekeskolens skolebestyrelse i forbindelse med Børne- og Ungdomsudvalgets forslag til skoledistriktsændringer på Amager:   Dyvekeskolen står over for store forandringer. Både i forbindelse med, at skolen skal indgå i 4 Skole-samarbejdet som en indskolings-skole, men også fordi skolen er nødt til at genfinde sig selv.   For at løfte de to opgaver har skolen et meget stort behov for at få flere elever på skolen. Derfor foretrækker vi alternative forslag i materialet fra kommunen, der lægger op til skoledistrikstsændringer på Amager, der tildeler Dyvekeskolen 108 elever mod de nuværende 59.   Grunden til, at vi foretrækker det alternative forslag er blandt andet, at kommunen i 4 Skole-samarbejdet kalkulerer med Dyvekeskolen som en firesporet skole. Det kræver et noget større elevgrundlag end det nuværende, da vi af erfaring ved, at mange børn I vores distrikt søger til andre folkeskoler og privatskoler.   I dag er der 59 børn i vores skoledistrikt. Af dem er 36 startet i 0. klasse efter sommerferien. Der er altså en meget høj procentdel af børnene i skoledistriktet, der fravælger Dyvekeskolen. Primært etnisk danske børn. Og den procentdel forventer vi ikke vil blive ændret lige med det samme. Vi undrer os over, at hele Nordre Digevej bliver ført fra Amager Fælled Skole til Peder Lykke Skolens distrikt, selv om området ligger geografisk tættere på Dyvekeskolen. Det er ellers et nybygger-kvarter med mange børnefamilier, der ville kunne bidrage positivt til vores skoles udvikling, og som altså samtidig ligger i nærmiljøet.   Dyvekeskolen arbejder på at få etableret sig som en profilskole og på at få skabt et bedre ry. Men selv om vi er i gang med en positiv proces på skolen kan det tage nogle år, før det slår igennem.   Vi havde set frem til mere liv på skolen I forbindelse med en hurtigere indfasning af 4 Skole-samarbejdet, der ville have tilført børn til Dyvekeskolen fra Højdevangsskolen I løbet af kort tid. Forslaget blev som bekendt ikke vedtaget på grund af et nej fra Højdevangsskolen.   Det skaber usikkerhed om, hvad der kommer til at ske på Dyvekeskolen. En usikkerhed, der både kan betyde, at potentielle elever søger til andre skoler og at lærere også søger væk, fordi de ikke vil vente på, at der sker noget.   Derfor håber vi meget, at politikerne I Børne- og Ungdomsudvalget vil hjælpe os med at skabe liv på Dyvekeskolen ved at udvide vores skoledistrikt med flest mulige børn.   Med venlig hilsen   Skolebestyrelsen på Dyvekeskolen