Københavns Kommune får ny høringsportal den 28. november
Den 28. november bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med MitID Erhverv for at indgive høringssvar. I forbindelse med opdateringen kan portalen være nede.
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
Høringssvar vedrørende Fremtidens Fritidstilbud
Oprettet:
4. februar 2015
Svarnummer:
287
Indsendt af
Anne Bech Nielsen
Postnr.
2720
By
Vanløse
Høringssvar
Noget af det der er godt i Kbh, er valgmulighederne i kraft af kommunens størrelse. Ved at omlægge til én institution pr. skole og i værste fald en fysisk lokalitet, så fjernes vælgernes mulighed for at træffe individuelle valg.
Da jeg sendte mit barn i skole brugte jeg LANG tid på at besøge fritidshjem for at finde lige præcist det sted, der passede bedst til min datter. Jeg fik mulighed for at vælge blandt flere og følte mig derved hørt og med indflydelse på mit afkoms hverdag.
Vi havde fået tilbudt en privatskoleplads, men vægtede mangfoldigheden i folkeskolen, og den nære skolevej højere.
(Det samme gjaldt da begge unger skulle i vuggestue og børnehave).
Store institutioner, der ikke efterlader noget valg, tvinger de familier, der VIL have alternativer til at søge på det private markede og det kan ikke betragtes som optimalt set fra udbyders/kommunens side, vel?!
At der så med stor frygt også kan risikeres at ét stort hus/organisation ikke i tilstrækkeligt omfang reelt kan tage indivituelle innitiativer til de enkelte børns bedste er så et ubehaeligtg tankesæt - men sikkert er det i hvert fald, at institutionens udgangspunkt vil være tilbudet om "et bestemt type produkt" og at dette produkt kun når det er påkrævet vil kunne ændres.
Jeg har stort set på alle de institutioner ungerne har gået på været medlem af bestyrelsen/forældre rådet og dér er det jo netop en af de fornemmeste opgaver at påvirke institutionens pædagogiske linje (som skal være ens for hele institutionen!). Det efterlader naturligvis rum for individuelle aktiviteter på de forskellige stuer, men den overordnede linje bør være ens og følge bestyrelsens beslutning.
èn fælles institution pr. skole vil betyde at forældrene skal vælge skole på baggrund af institutionen også, og ikke fordi det er deres distrektsskole - det er ikke altid det kan lade sig gøre (hvis de øvrige skoler i området ikke har plads) og vil ofte bringe ungerne en længere vej til skole.
Så er det måske alligevel nødvendigt at kigge på om der er private alternativer?!
Som vælger i kommunen håber jeg, at de tilbud kommunen har er værd at vælge!
Det syntes jeg ikke én stor institution pr skole vil være.
Med venlig hilsen Anne