Københavns Kommune får ny høringsportal den 28. november
Den 28. november bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med MitID Erhverv for at indgive høringssvar. I forbindelse med opdateringen kan portalen være nede.
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
Høringssvar vedrørende Bellahøjen - lokalplan 514
Oprettet:
9. november 2014
Svarnummer:
26
Indsendt af
Andreas Nielsen
Postnr.
2700
By
Brønshøj
Høringssvar
Høringssvar vedrørende Bellahøjen
Til rette vedkommende
Teknik-og MIljøforvaltningen
Byens Udvikling
Postboks 348
1503 København V
Som udgangspunkt finder vi det positivt at erstatte det tidligere vandreservoir med boliger. Lokalplanforslaget har en del positive træk, men efter vores mening mangler der en række foranstaltninger og beslutninger, som vil være til gavn for det eksisterende lokalområde, såvel som det nye byggeri på Bellahøjen.
Af de mange punkter, der kan gøres indsigelse imod, vil vi tage fat på dem, som vi mener, er de mest relevante for den nuværende lokalbefolkning i området omkring Bellahøjen.
1. Højde på byggeriet
2. Manglende vurdering af øget trafik og mangel på p-pladser
3. Mange huse på grunden / byggeri tæt på skel.
4. Lysindfald / solmængde i gaderne omkring byggeriet
1. Jvf. Kommuneplan 2011 er det bestemt, at den maksimale byggehøjde på en områdebetegnelse B3, som Bellahøjen hører under, er 20m. I lokalplanforslaget for Bellahøjen er 26m angivet som maksimal byggehøjde, det er en overskridelse af kommuneplanens beskrivelse med 30%, dette ville svare til en ekstra etage på over 3m på et alm. hus i et villaområde (B1 område), hvilket der ikke ville blive dispenseret for.
Derudover er den visuelle fremstilling af byggeriet, der er sat ind på side 10 i lokalplanforslaget ikke repræsentativ for den på side 23 beskrevne højde indikering. Eksempel: Huset Ringholmvej 5 har en højde til tagryggen på 18m de to bygninger, der er vist nærmest på den visuelle fremstilling, er jvf. højdebetegnelsen 20m, dette fremgår ikke på tegningen, udover dette er der en niveauforskel på omkring 2m, hvor det nye byggeri er det højest beliggende.
2. Jvf. Kommuneplan 2011 er det beskrevet at ”At komfort, fremkommelighed og tryghed for fodgængere forbedres, så flere går mere” og ”At byens børn og unge skal kunne færdes mere trygt og sikkert på gader og veje, bl.a. til og fra skole”. Byggeriet på Bellahøjen vil med sikkerhed skabe flere kørsler på Herbergvejen, Næsbyholmvej, Ringholmvej, Torpstien, Fuglsang Allé og Torbenfeldtvej. Jvf. lokalplanforslaget skal, der ikke udføres foranstaltninger der sikre hverken komfort, fremkommelighed eller tryghed for fodgængere, derudover vil den øgede trafik have indflydelse på skolesøgende børn i lokalområdet, da både børn fra Rødkilde og Bellahøj skole vil uundgåeligt blive berørt af den øgede trafik i lokalområdet.
P-forhold: Der vil jvf. lokalplanforslaget blive opført ca. 120 boliger, og det er beskrevet at der vil være 70 nye langtidsparkeringer tilknyttet opførslen af boligerne. I et lokalområde, hvor de kollektive trafikale tilbud er mangelfulde, vil det være en markant underestimering, at 120 boliger kun vil generere et parkerings behov på 70 parkeringspladser. Det blev på beboermødet fremlagt, at det i lokalplanen beregnede forhold mellem boligareal og p-forhold er en normal kommunal disponering, men i forhold til de i forvejen meget begrænsede parkeringsforhold i lokalområdet, hvor villavejene bliver taget i brug til parkering for etageejendommene i lokalområdet. Generelt bør det forventes, at et nyt byggeri bør bidrage med løsninger på de problematikker, det frembringer.
3. Det er beskrevet i lokalplanforslaget at "projektet indpasser sig i det eksisterende kvarter, vil falde naturligt ind i omgivelserne, fastholde den eksisterende grønne karakter samt udnytte potentialet for rekreativ udfoldelse omkring Degnemosen." Personligt mener vi, at det i lokalplanforslaget fremstillede byggeri ikke kan vurderes at overholde ovenstående, idet at Bellahøjhusene er karakteriseret ved, at de tætte og høje, men at dette modsvares af meget åbne omgivelser i form de omkringliggende parklignende omgivelser.
4. Skyggediagrammerne i lokalplanforslaget er udarbejdet for solhverv (21. marts) og for den dag på året, hvor solen står højest (21. juni), det må konkluderes, at skyggediagrammet for halvåret mellem oktober og marts vil være væsentligt mere skyggeramt end billederne for 21. marts. Størstedelen af boligerne vil i denne periode henligge i skygge, og disse skygger er skabt af bebyggelsen selv.
Med venlig hilsen
Andreas Nielsen
Næsbyholmvej 14D