Oprettet: 8. juli 2024
Svarnummer:
22

Indsendt af

Lars Bloch

Postnr.

1799

By

København V

Høringssvar

Jeg skal hermed gøre indsigelse overfor at kravet om etablering af en nær genbrugsstation i Carlsberg Byen udtages af lokalplanen, hvilket begrundes i følgende:

1. Der vil være tale om en serviceforringelse for borgerne i Carlsberg Byen, da vi vil få væsentlig længere afstand til en genbrugsstation, specielt henset til at nær genbrugsstationen Enghave er en midlertidig genbrugsstation.
2. Københavns Kommune ønsker, at færre borgere har bil, og når man ikke har en genbrugsstation indenfor en relativ kort afstand fra sin bolig, må man anvende en bil for at komme af med sit genbrugsaffald.
3. Teknik- og Miljøudvalget stiller i andre byudviklingsområder krav om etablering af en nær genbrugsstation, senest i Jernbanebyen, hvorfor jeg står uforstående overfor, at kravet ikke skal gælde i Carlsberg Byen. Der bør være lighed for alle de nye byudviklingsområder i København.
4. En nær genbrugsstation kan sikre, at der ikke efterlades affald på gader og pladser.
5. Kommunen har udarbejdet en orientering om status på Cirkulær København, dokument nr. i F2 71316, dateret 23-02-2023. Hvis KK har et så højt ambitionsniveau, jvf. ovennævnte dokument, så hjælper det nok ikke at fjerne eller undlade at etablere flere nær genbrugsstationer.
6. Det giver ikke mening, at man endnu engang ændrer lokalplanen, i det vi, som har bosat os i Carlsberg Byen, har en berettiget forventning om, at de krav, som fremgår af lokalplanen, fastholdes.