Oprettet: 3. juli 2024
Svarnummer:
12

Indsendt af

Jeppe Udesen

Postnr.

1799

By

København V

Høringssvar

Til Teknik- og Miljøudvalget,

Jeg skriver for at udtrykke min bekymring over forslaget om at ændre de oprindelige planer for etableringen af en nærgenbrugsstation i Carlsberg Byen og i stedet bygge boliger på det pågældende areal.

Det er min holdning, at denne ændring ikke bør gennemføres, og jeg vil gerne understrege følgende punkter:

  1. Serviceforringelse: Fjernelsen af den planlagte nærgenbrugsstation vil være en klar serviceforringelse for beboerne i Carlsberg Byen. Den oprindelige plan ville give os nem adgang til at aflevere storskrald og genbrugsmaterialer, hvilket er en vigtig del af en moderne, bæredygtig bydel. Uden denne facilitet vil vi få længere til nærmeste genbrugsstation, hvilket kan føre til, at flere vil ty til at efterlade storskrald i de almindelige skralderum, hvilket allerede er et stort problem.

  2. Afhængighed af biler: Københavns Kommune opfordrer beboerne til ikke at eje biler som led i byens bæredygtighedsmål. En nærgenbrugsstation er en nødvendig facilitet for at opnå dette mål, da det gør det muligt for os at aflevere affald uden behov for biltransport. Uden en nærliggende genbrugsstation vil det blive langt vanskeligere for beboerne at håndtere deres affald korrekt uden bil.

  3. Krav i andre byudviklingsområder: Teknik- og Miljøudvalget har stillet krav om, at andre nye byudviklingsområder skal have en nærgenbrugsstation. Senest er dette krav blevet stillet i forbindelse med lokalplanforslaget for Jernbanebyen. Det virker derfor inkonsekvent og uretfærdigt, at Carlsberg Byen skulle undtages fra denne praksis.

For at opretholde en høj standard for affaldshåndtering og bæredygtighed i Carlsberg Byen, og for at sikre en god service for alle beboere, opfordrer jeg på det kraftigste til, at I bevarer planerne om en nærgenbrugsstation og undlader at ændre byggetilladelsen til boliger.

Jeg håber, at I vil tage disse betragtninger med i jeres endelige beslutning.

Med venlig hilsen,

Jeppe Ellekrog Udesen