Høringssvar vedrørende Nansensgade tillæg 1 - lokalplanforslag

Oprettet: 10. juni 2024
Svarnummer:
1

Indsendt af

Peter MUschinsky

Postnr.

1054

By

København K

Høringssvar

Det er (endnu et) forslag som vi skade København hvis det gennemføres.

Der mangler boliger i København.  Der er derfor ingen fornuftige begrundelser for at nedlægge boliger og konvertere dem til hoteller/hotellejligheder.

København har en turismestrategi som handler om at sprede turismen til nye og andre områder af København, end Indre By.  Dette forslag går den anden vej (som flere andre forslag om at etablere flere hoteværelser/hotellejligheder i indre by).  Der skal IKKE være flere turister i Indre By. Tvært imod.

Flertallet i Borgerrepræsentationen bruger b.l.a. behovet for flere boliger som begrundelse for at bebygge vores grønne områder (Amager Fælled) og ødelægge vores havmiljø (Lynetteholm), og nedlægger så samtidig boliger i Indre by.  Det er ikke alene dobbeltmoralsk, det er en hån imod de ca. 600.000 københavnere der betaler skat til Københavns Kommune.

Jeg savner en beregning af hvordan turismen bidrager til københavns Kommunes økonomi.  Hvad vil den økonomiske forskel være når man konverterer boliger hvor beboerne betaler skat til Københavns Kommune, med hoteværelser-/lejligheder?  Hvilke krav stiller det til infrastrukturen når det er turister der skal transporteres, frem for indbyggere som transporterer sig selv?  Hvad er omkostningerne til turisme-infrastruktur, og hvad ville skattepligtige indbyggere bidrage med hvis ny hoteller var almennyttige boliger i stedet for?

København er ved at blive udviklet til at være "oplevelsespark København".  Noget som turister besøger 1 - 3 dage for at tage videre.  Når de er her bor de på hoteller som ikke betaler skat i DK, spiser på McDonalds som heller ikke betaler skat i DK.  Drikker en øl på et værtshus som ejes af et firma som betaler skat på Cayman Islands, eller ....

Københavns udvikling skal styres af københavnerne - ikke af kapitalinteresser og muligheder for økonomisk gevinst.

Så, nej til at konvertere boliger til hotelværelser/hotellejligheder.