Oprettet: 22. maj 2024
Svarnummer:
9

Indsendt af

Vanløsehøjs Vejlag

Virksomhed / organisation

Vanløsehøjs Vejlag

Postnr.

2720

By

Vanløse

Høringssvar

Vi vil indledningsvist udtrykke vores tilfredshed med initiativet om at forbedre de trafikale forhold omkring Kirkebjerg Skole og skolerne på Skjulhøj Allé. Som nærmeste naboer til Kirkebjerg Skole har vi ofte været vidner til trafikkaos og utrygge situationer for skolebørn, især i forbindelse med skoledagens start om morgenen og igen om eftermiddagen, når mange børn hentes. Om eftermiddagen er det især på Skjulhøj Allé, trafikken kan blive kaotisk, hvor det om morgenen er både ved Kirkebjerg Skole (nord og syd for) og på Skjulhøj Allé.

Vi ønsker at bidrage med alternative forslag og bemærkninger til de foreslåede trafikale ændringer i nærværende høringssvar. Disse forslag håber vi kan indarbejdes i det endelige forslag, inden ændringerne iværksættes:

  1. Beboer- og arbejdskørsel tilladt fra Slotsherrensvej

Vi anbefaler at tillade beboer- og arbejdskørsel ved indkørslen til Skjulhøj Allé fra Slotsherrensvej og vil fraråde at tillade indkørsel til Lindenborgvej/Holsteinborgvej. Udsynet er meget begrænset i svinget på Slotsherrensvej før hjørnet til Lindenborgvej/Holsteinborgvej, hvilket skaber farlige situationer, især for cyklister, og øger risikoen for harmonikasammenstød. Ved at rykke beboer- og arbejdskørsel til hjørnet Slotsherrensvej/Skjulhøj Allé, hvor udsynet er bedre og vejen er bredere, kan disse problemer undgås. Desuden vil dette minimere ziz-zag-kørsel, da der er flere beboere og virksomheder på Skjulhøj Allé end på Dragsholmvej, Lindenborgvej og Holsteinborgvej.

  1. Parkeringsforbud på Lindenborgvejs vestlige side mellem kl. 7.30 og 8.30

Af oversigtskortet, der er vedlagt høringen, fremgår det, at der på Lindenborgvej foreslås etablering af parkeringsforbud. Ved henvendelse til forvaltningen via Vanløse Lokaludvalg har vi fået oplyst, at parkeringsforbuddet er inkluderet i forslaget efter dialog med Kirkebjerg Skole, som er blevet opmærksomme på dårlige oversigtsforhold for børn, som skal krydse vejen.

Vi mener ikke, at et parkeringsforbud på denne strækning er nødvendigt, og støtter derfor ikke op om denne del af forslaget. Det er vores oplevelse, at meget få børn reelt har behov for at krydse Lindenborgvej, hvorfor de farlige situationer ikke vil opstå dér. Kommer man fra Slotsherrensvej, kan man følge fortovet på den østlige side af Lindenborgvej direkte til Kirkebjerg Skoles indgange eller videre til Skjulhøj Alle og de to skoler dér.

Rykkede man i tillæg skiltningen vedr. beboer- og arbejdskørsel, som nævnt tidligere, ville Lindenborgvej være ensrettet i tidsrummet, og trafikken dermed langt lettere at overskue.

Selvom parkeringsforbuddet begrænses til den ene time om morgenen, vil genen være markant for vejens beboere, der vil være nødt til at flytte deres biler eller planlægge deres morgen efter forbuddet. Flertallet af husstandene på Lindenborgvej er afhængige af at kunne parkere egne eller gæsters biler på vejen, fordi der ikke er parkeringspladser tilknyttet ejendommene. Nedlæggelse af parkeringspladserne på Lindenborgvej vil, i vores optik, forringe ejendommenes værdi og brug. Mulige alternativer, hvis det vurderes uundgåeligt at etablere parkeringsforbud på Lindenborgvej, kunne være at undtage beboere på vejen fra parkeringsforbuddet, etablering af en form for beboerparkering, som det kendes fra andre steder i Københavns Kommune eller indhegning af parkeringspladsen for enden af vejen uden for skolens åbningstid og etablering af en nøglebrik-ordning for skolens medarbejdere og beboere til åbning af lågen. Dette ville også imødegå den utryghedsskabende stemning, der opstår, når større grupper samles på parkeringspladsen om aftenen (hvilket vi naturligvis forstår, at denne høring ikke har til hensigt at adressere).

  1. Vedrørende finansiering af skiltevedligeholdelse

Vi er bekymrede over, at de berørte grundejerforeninger skal bære omkostningerne ved vedligeholdelse af trafikskiltene. Det er vores opfattelse, at hovedparten af trafikken på vores veje skyldes kørsel til og fra skolerne i området, og derfor vil det også være her, den største risiko for skader på skiltene opstår.

Københavns Kommune har betydeligt bedre ressourcer til at håndtere vedligehold og hurtig genopretning af skader på disse skilte end grundejerforeningerne har. Derfor mener vi, at det er rimeligt, at kommunen påtager sig dette ansvar og de tilhørende omkostninger, især fordi det er sikkerhedsforholdene ved skolevejene, der forbedres.

  1. Skiltning på Slotsherrensvej: højresving forbudt i tidsrummet 7.30-8.30

Slutteligt vil vi anbefale, at der opsættes skilte, der tydeliggør det tidsbegrænsede indkørselsforbud på Slotsherrensvej før hjørnet til Holsteinborgvej/Lindenborgvej samt evt. også før Skjulhøj Allé. På oversigtskortet fremgår det, at skiltene skal placeres ved starten af både Lindenborgvej og Holsteinborgvej, hvor de støder op mod Slotsherrensvej, men denne placering giver ikke bilister mulighed for at opdage skiltningen i tide, og hvis man først er svinget fra Slotsherrensvej ned mod de to veje, kan man ikke vende om. Vi foreslår derfor, at der skiltes med Højresving forbudt i tidsrummet 7.30-8.30 på Slotsherrensvej,

Vi har forsøgt at skabe et overskueligt overblik over vores ændringsforslag i vedhæftede bilag og står gerne til rådighed for uddybning af nærværende og dialog om de trafikale forhold ved de 3 skoler og i vores forening i øvrigt.

Med venlig hilsen

Vanløsehøjs Vejlag
Formand Sanne Winsløv