Oprettet: 16. maj 2024
Svarnummer:
57

Indsendt af

Theis

Postnr.

2700

By

Brønshøj

Høringssvar

Til Børne- og Ungdomsforvaltningen,

Jeg skriver for at udtrykke min bekymring og modstand mod den foreslåede flytning af rude 277 fra Brønshøj Skole til Bellahøj Skole. Forslaget bygger som udgangspunkt på forvrænget data. Det er anslaget at 12 børn står til at skulle starte i Brønshøj skole, men dette tager ikke hensyn til søskende garanti og ved yderligere granskning står det klart at der som et maksimum er tale om 8 børn i rude 277, og med hensyn til at omkring 20% vælger privatskole, så ligger vi på omkring 6 børn. Alene at hele forslaget er udarbejdet ud fra skæv data, bør være nok til at forslaget bliver trukket tilbage. Desuden har jeg selv et barn i rude 277, og jeg ønsker ikke, at hun skal flyttes til Bellahøj Skole af flere grunde:

  1. Tryghed: Vi har specifikt valgt at bosætte os her i Brønshøj pg.a. Brønshøj skole. Da vi skulle flytte besøgte vi skolen flere gange og har haft mange snakke med vores datter om, at her skal hun gå i skole. Vi flyttede for at give vores børn villavej, hus, have og en god skole at gå på. Det føles utroligt utrygt at noget vi så sikre på, lige pludselig står på et bræt. Vi føler os som brikker i et spil, som man bare kan rykke rundt. Det fratager os reelt muligheden for selv at træffe et valg, når vi med så kort et varsel skal tage stilling til om vi ønsker Bellahøj skole eller om vi vil skrive op til en privatskole, da man må forvente venteliste til sidstenævnte.
  2. Skoleveje: Vi bor klods op af Brønshøj torv og kan se Brønshøj skole fra vejen. Der er længere til Bellahøjskole og vores børn ville skulle krydses flere veje for at komme til deres skole. Det synes helt forkert at skulle gå ud om morgenen, kunne se Brønshøj skole, og så gå i stik modsatte retning.
  3. Kortsigtet løsning: Flytningen af rude 277 fremstår som en kortsigtet løsning på kapacitetsproblemer. Tidligere forslag om kapacitetsafhjælpende foranstaltninger og klassesammenlægninger bør genovervejes i stedet for at foretage en distriktsændring.
  4. Manglende transparens: Det er bekymrende, at et lignende forslag blev forkastet for to år siden på grund af manglende opfyldelse af principper for mindste indgriben og kapacitetsbehov. Gentagelsen af dette forslag uden substantielle ændringer skaber mistillid til forvaltningens processer.

Jeg opfordrer til, at forslaget om at flytte rude 277 fra Brønshøj Skole til Bellahøj Skole forkastes, og at der i stedet fokuseres på langsigtede og bæredygtige løsninger, som tager hensyn til børnenes trivsel.