Oprettet: 16. maj 2024
Svarnummer:
55

Indsendt af

Stine Skouby Asnæs

Postnr.

2700

By

Brønshøj

Høringssvar

Høringssvar ang. omlægning af skoledistrikt for Bellahøj og Brønshøj skoler

Vi er forældre til et barn i 0. klasse på Bellahøj Skole, og vi støtter fuldt ud op om indstillingen til at ændre skoledistriktet mellem de to skoler, således at rode 277 fremover vil høre til Bellahøj Skole, med udgangspunkt i følgende argumenter:

  • Bred elevsammensætning, som i højere grad afspejler lokalområdet:
    Kommende elever fra rode 277 bor tættere på Bellahøj Skole end elever bosat i flere af de andre roder i distriktet. Derudover ligger roden meget tæt på Bellahøj Skole, og den ligger tættere på Bellahøj Skole end Brønshøj Skole.  Det vil endda være endnu mere trafikalt forsvarligt at gå fra rode 277 til Bellahøj Skole end til Brønshøj Skole.

    Det er for os svært at se, at der findes saglige argumenter imod forslaget, bortset fra folks personlige præferencer om at tilhøre en bestemt skole.
     
  • 12 nye elever vil gøre en kæmpe, positiv forskel for en skole med faldende elevtal:
    Genhusning af familier i Bellahøjhusene har formentlig betydet, at den/de kommende årgang 2024/2025 er ca. 20 elever færre end den nuværende 0. årgang 2023/2024.
    Tilførsel af 12 nye elever vil gøre en kæmpe forskel for en skole med kun to spor, hvor de på den nye, kommende årgang ikke engang er fyldt op.

Hvis ikke distriktsændringen vedtages, er vi overbeviste om, at det vil have en negativ påvirkning på Brønshøj som helhed over relativt kort tid. Vi ønsker, at der er to sidestillede, gode skoler i Brønshøj, men vi risikerer – ved ikke at gribe ind – at der på sigt kommer en endnu større forskel i antal elever, en større socio-økonomisk forskel, og at skolerne kommer til at repræsentere to verdener, der ikke mødes. Det vil være utrolig usundt for et så lille område som Brønshøj.

Vi er også fortalere for en større indgriben ved fx at omdanne den ene skole til fx indskoling og den anden til fx mellemtrin og udskoling.

Vi takker for, at forslaget om ændring af skoledistriktet er indstillet igen.

Med venlig hilsen


Per Kæmpe og Stine Skouby Asnæs