Oprettet: 14. maj 2024
Svarnummer:
36

Indsendt af

Anders Stigsgaard-Larsen

Postnr.

2700

By

Brønshøj

Høringssvar

Jeg er modstander af den foreslåede skoledistriktsændring, der vil flytte tilhørsforholdet for rode 277 fra Brønshøj Skole til Bellahøj Skole, på grund af følgende argumenter:

1) De fleste børn med bopæl i rode 277 bor tættes på Brønshøj Skole og vil få en længere skolevej til Bellahøj Skole, ligesom de vil skulle benytte den meget trafikerede Frederikssundsvej som skolevej. Dette vil medføre at passere det meget trafikerede og farlige hjørne uden cykelsti ved Brønshøj Torv/SuperBrugsen, udkørsler fra sideveje med dårligt udsyn og hvor der i de senere år har været dødsulykker, samt at skulle krydse Frederikssundvej to gange på tilbagevejen.

2) Af referatet fra mødet i BUU d. 6. april 2022 fremgår det at, ”Forvaltningen anbefaler ikke løsningen, da distriktsændringen ikke lever op til principperne for mindste indgriben og kapacitetsbehov. Med den nuværende befolkningsprognose forventes det, at Brønshøj Skole uden ændring af distriktet igen vil komme ned på optag af fire 0. klasser fra 2024/25. Skolen vil derved kun overskride dens fastsatte kapacitet ved næste skoleindskrivning. Det ekstra antal klasser skal i stedet håndteres via en klassesammenlægning på de senere årgange eller ved kapacitetsafhjælpende foranstaltninger”.

Den demografiske udvikling forudsiges altså at ville afhjælpe problemet, hvorfor argumentet for distriktsændringen om manglende kapacitet på Brønshøj Skole ikke virker plausibelt.

3) Alene at flytte elever fra det ene distrikt til det andet for at hæve det socioøkonomiske gennemsnit vil næppe have nogen gavnlig effekt, hvis ikke det følges op af faglige og pædagogiske tiltag - og det er der ingen meldinger om vil følge med efter en eventuel distriktsændring.

På baggrund af ovenstående, anbefaler jeg derfor Børne- og Ungdomsudvalget IKKE at vedtagne den foreslåede distriktsændring.

Med venlig hilsen

 

Anders Stigsgaard-Larsen