Oprettet: 14. maj 2024
Svarnummer:
34

Indsendt af

Jannie Bruun Andersen

Virksomhed / organisation

Skolebestyrelsen, Skolen på Amagerbro

Postnr.

2300

By

København S

Høringssvar

Høringssvar fra Skolebestyrelsen på Skolen på Amagerbro vedr. Distriktsændring for Nordøstamager Skole

Forslag om at flytte rode 371 og karré 37413C og 37415A fra Nordøstamager Skole til Lergravsparken Skole

 

Vi vil gerne indledningsvis anerkende behovet for distriktsændringen, der foreslås på baggrund af, at Nordøstamager Skole forventes at overskride sin kapacitet på baggrund af byudviklingen i skolens distrikt. 

Vi forstår og respekterer nødvendigheden af at tilpasse distriktsgrænserne i overensstemmelse med ændringer i befolkningssammensætningen og de gældende principper i Københavns kommune.

Vi mener dog også, at det er væsentligt, at alle skoler i området modtager den nødvendige opbakning og prioritering fra kommunen, især når det drejer sig om distriktsændringer, der kan påvirke skolens elevgrundlag og ressourcer.

Det kan på den baggrund undre os, hvorfor Skolen på Amagerbro ikke tilgodeses i denne sammenhæng. Det kunne have været en oplagt mulighed for at øge distriktet og skolens mulighed for større optag. Som bekendt har Skolen på Amagerbro modsat Nordøstamager Skole ikke problemer med for lille kapacitet – men tværtimod plads til flere børn.

I den kontekst vil vi gerne gøre opmærksom på, at Skolen på Amagerbro er inde i en positiv udvikling, hvor vi samarbejder med daginstitutioner i lokalområdet, med de lokale idrætsforeninger om bl.a. om at oprette idrætsklasser og netop er blevet ambassadørskole for Red Barnet. Alt sammen initiativer, der skal bidrage til at tiltrække flere af distriktets børn og styrke skolen. Hvis den positive udvikling skal fortsætte, har vi brug for politisk opbakning og at der sendes et tydeligt signal til distriktets børnefamilier om at skolen prioriteres.

Vi opfordrer derfor Københavns Kommune til at tage hensyn til Skolen på Amagerbro i fremtidige distriktsændringer og sikre, at vi modtager den støtte og opbakning til at fortsætte den positive udvikling vi er i gang med.

 

Med venlig hilsen

Forældrene i Skolebestyrelsen, Skolen på Amagerbro