Københavns Kommune får ny høringsportal

 

I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.  
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
 

Oprettet: 11. maj 2024
Svarnummer:
27

Indsendt af

Linda Simonsen & Rune Thomsen

Postnr.

2700

By

Brønshøj

Høringssvar

Høringssvar til ændring af tilhørsforhold for Rode 277

Vi støtter ikke forslaget om at ændre på distriktsinddelingen mellem Brønshøj Skole og Bellahøj Skole. Vi opfordrer Børne- og Ungdomsudvalget til ikke gennemføre distriktsændringen for rode 277.

Vi er bosiddende i Rode 277 i den del der vender op mod Brønshøj Torv og kan se over på skolen fra vores hus, hvorfor det virker forkert at sende vores børn på en skole 8-900m længere væk. Herudover giver det ikke mening, at vores børn ikke skal følges med nabolagets andre børn som allerede er optaget og bliver optaget (ved søskendegaranti) frem og tilbage til skolen – på trods af at vi bor dør om dør. Distriktsændringen vil betyde, at der ikke vil komme samme relationer mellem vejens og Rodens børn, som vi ellers havde set frem til.

Det virker som ”tilfældigt valgt” at netop Rode 277 igen skal forsøges flyttes til Bellahøj Skole, og vi muligvis med meget kort varsel skulle omlægge vores planlægning for de næste 9-10 år i forhold til tilhørsforhold til venner, skolevej og fritidsplaner, alene på baggrund af et andet hold politikere, som ønsker dette prøvet igen.

Historik på området
Af Referat fra møde i BUF 6.4 2022 fremgår at, ”Forvaltningen anbefaler ikke løsningen, da distriktsændringen ikke lever op til principperne for mindste indgriben og kapacitetsbehov. Med den nuværende befolkningsprognose forventes det, at Brønshøj Skole uden ændring af distriktet igen vil komme ned på optag af fire 0. klasser fra 2024/25. Skolen vil derved kun overskride dens fastsatte kapacitet ved næste skoleindskrivning. Det ekstra antal klasser skal i stedet håndteres via en klassesammenlægning på de senere årgange eller ved kapacitetsafhjælpende foranstaltninger”.

Det er, som beskrevet, i udklippet ovenfor allerede behandlet for 2 år siden med en afvisning fra politikernes side og det virker derfor både utrygt og uforståeligt at vi skal igennem denne proces igen, da vi ikke ved hvor vi ”hører til” i systemet for Københavns Kommune. Det er ikke kontinuitet og transparens, som er en af forvaltningens egne principper.

Det er uklart hvad der har ændret sig siden forvaltningen i 2022 vurderede, at der ikke var behov for at ændre distrikterne? Hvordan kan der ”regnes forkert” med børneantallet med kun 2 år imellem? Hvis man i 2022 ikke kunne se, problemer for årgangen 2025/2026, hvordan kan vi så være sikre på, at der er regnet korrekt i de nye fremlagte beregninger? 

 

Socioøkonomi
Der er i høringen beskrevet, at ændringen ’… medfører, at Brønshøj Skoles socioøkonomi ændrer sig fra 0,44 til 0,40, mens Bellahøj Skoles socioøkonomi ændrer sig fra -0,40 til -0,21. Forslaget vil derfor understøtte princippet om en bred elevsammensætning på skolerne’.

At udtage én specifik Rode (med 12 børn?) til formålet om at hæve socioøkonomien, forekommer at være en skrivebordsøvelse, da 12 børn næppe får den store indvirkning på en årgang/skoles udfordringer.

Den marginale udjævning af de socioøkonomiske forskelle mellem de to skoler må derfor formodes at være ubetydelig. Antallet af berørte børn er så lille, at det selv på lang sigt ikke vil udjævnes. Vi kan ligeledes frygte at denne øvelse vil gå ud over vores børn i stedet for at være en løsning på et problem?

Man kan frygte/forvente, at forældre til de påvirkede børn i Rode 277 – i den grad det er muligt – fravælger folkeskolen og søger over imod privatskoler, hvis vi ikke føler at vores børn får det udbytte af skoletiden som der forventes.

BUU og forvaltningen bruger, som vi ser det forældre og deres børn i Rode 277 i et politisk spil omkring socioøkonomisk udfordrede skoler i København. Socioøkonomiske udfordringer kan/skal i vores perspektiv fortsat ikke løses af 12 børnefamilier. Derimod bør kommunens politikere finde andre langt mere grundlæggende løsninger på de eksisterende udfordringer.

Sikker skolevej
I indstillingen står der desuden følgende: ”Teknik- og Miljøforvaltningen (TMF) ser ikke nogen udfordringer ved ændringerne ift. sikre skoleveje.”, uden yderligere uddybning.

Der er i materialet ikke redegjort for dette synspunkt – og man vil kunne argumentere for det modsatte.

Hvis børn fra Rode 277 benytter frederikssundsvej som primærvej til og fra skole, vil der ikke være tale om en sikker skolevej – må vi minde om de to frygtelige ulykker der er sket indenfor de seneste år - begge på frederikssundsvej i området mellem Brønshøj Torv og Bellahøj skole. Bekymringen om sikker skolevej, er ikke i samme grad et problem med rode 277´s tilhørsforhold til Brønshøj skole, hvor der er lavere hastighed og bedre oversigtsforhold på vejene mod skolen.

 
På baggrund af ovenstående vil vi derfor – på det kraftigste – anbefale at forslaget om distriktsændringen for Rode 277 frafaldes.

 

Linda Simonsen

Rune Thomsen