Oprettet: 7. maj 2024
Svarnummer:
25

Indsendt af

Caroline Lillelund

Virksomhed / organisation

Skolebestyrelsen for Rådmandsgades Skole

Postnr.

2200

By

København N

Høringssvar

I skolebestyrelsen for Rådmandsgades Skole har vi diskuteret BUU’s forslag om at ændre skolens distrikt, så rode 159 flyttes fra Rådmandsgade Skole til Nørre Fælled Skole og karré 14301C, 14404 og 14405 flyttes fra Rådmandsgade Skole til Guldberg Skole.”

Vi noterer os i skolebestyrelsen, at det er BUU’s ønske at bevare skolen som en firesporet skole, og at ændringsforslaget affødes af det forhold, at skolen i 2022/23 og forventeligt igen i 2024/25 har måttet oprette fem børnehaveklasser.

Det faldende børnetal i skoledistriktet og de netop varslede lukninger af en række af de børnehaver, som Rådmandsgades Skole typisk modtager mange børn fra, indikerer imidlertid, at antallet af børn, der søger optagelse på skolen, formentlig vil falde støt de kommende år.

Desuden betyder fraflytningsmønsteret på Nørrebro, samt tendensen til skoleskift til privatskoler, Sankt Annæ Gymnasiums grundskole etc., at klasserne på skolen hurtigt bliver mindre, og vi frygter derfor, at forslaget vil betyde, at Rådmandsgades Skole allerede fra 1. eller 2. klasse bliver en tresporet skole – og at vi på sigt ikke vil have tilstrækkelig stor elevvolumen i de ældste klasser til, at skolen er attraktiv. De beregnede 14 elever, som ifølge forslaget vil flytte til de nærliggende folkeskoler, er desuden et beregnet tal, som man må forvente kan variere betydeligt fra år til år.

Skulle det overhovedet igen blive aktuelt, foretrækker vi derfor at oprette fem små børnehaveklasser per årgang, som med tiden bliver til fire (senere måske tre) klasser, frem for at oprette fire børnehaveklasser, som med tiden risikerer at blive til tre (eller kun to) klasser per årgang.

Desuden er vi bekymrede for, at forslaget om at flytte karré 14301C, 14404 og 14405, der indtil for ca.10 år siden hørte til Nørrebro Park Skole, endnu engang (denne gang fra Rådmandsgades Skole til Guldberg Skole), ikke overordnet vil styrke søgningen mod folkeskolen på Nørrebro, men tværtimod skabe utryghed blandt kommende skoleforældre og ydermere skabe usikkerhed ift. områdets fritidsklubber, hvilket øger risikoen for at folkeskolen fravælges.

Ift. kommunens overordnede ønske om at skabe sikre skoleveje for alle børn bør det nævnes, at skolevejen fra karré 14301C, 14404 og 14405 til Guldberg Skole går over både Nørrebrogade og Jagtvej og dermed er væsentligt mere usikker end skolevejen til Rådmandsgades Skole, mens det for rode 159 gælder, at eleverne slipper for at krydse Tagensvej, hvis de flyttes til Nørre Fælled Skole.

Derfor appellerer vi til, at forslaget om ændrede skoledistrikter for Rådmandsgades Skole ikke gennemføres, eller at det evt.  alene er rode 159, der flyttes til Nørre Fælled Skole.

Venlig hilsen

Caroline Lillelund på vegne af Rådmandsgades Skoles skolebestyrelse