Oprettet: 26. april 2024
Svarnummer:
12

Indsendt af

Jeppe

Postnr.

2700

By

Brønshøj

Høringssvar

Til hvem det måtte vedrøre.

Vi er et ungt par som er tilflyttet Brønshøj august 2023, specifikt rode 277. Det er vi indtil videre rigtig glade for. En af de største årsager til vi valgte dette specifikke område, var tilknytningen til Brønshøj Skole.
Når vi så nu bliver behandlet som et tal i et excelark, der blot kan rykkes rundt efter forgodtbefindende, er det naturligvis ikke en rar følelse.
Havde vi vidst der ville blive ændret på skoledistrikterne for vores adresse, havde vi formentlig bosat os et andet sted.

Jeg kan forstå at problemet har været oppe at vende før, hvor det blev stemt ned, da det ikke ville løse problemet. Et af argumenterne dengang var at mange af de berørte familier er ressourcestærke familier som har midlerne til at vælge private tilbud til. Dette er også tilfældet for os.
Vi støtter fuldt ud op om folkeskolen, men tvangstiltag som dette lægger op til, efterlader os desværre ikke med meget spillerum.

I forslaget er et af hovedargumenterne desuden at: "Brønshøj Skoles socioøkonomi ændrer sig fra 0,44 til 0,40, mens Bellahøj Skoles
socioøkonomi ændrer sig fra -0,40 til -0,21."
Argumentet er dog ikke gældende, jvnf. tabellen hvor man kan se at der kun er beregnet ud fra 0-2 klassetrin.

Jeg bakker desuden op om det argument der er fremført flere gange i andre høringssvar, og senest i artikel i lokalavisen, om at det på en skole med 900 elever, ikke kan være de 12 elever som skal gøre forskellen.
Skal der gøres en forskel må den ske på et højere plan, og det håber og tror jeg på at vores politikere kan finde en anden løsning på, hvor vi som tilflyttere føler os mindre som kastebolde og ikke føler vi har købt katten i sækken.