Høringssvar vedrørende Hamletsgade - revideret lokalplanforslag

Oprettet: 22. november 2023
Svarnummer:
77

Indsendt af

Mikhail A. K. Skov

Postnr.

2200

By

København N

Høringssvar

Til Københavns Kommune
By- og Boligstyrelsen
[Adresse]
[By, Postnummer]

Vedrørende: Indsigelser mod bebyggelse ved Baldersgade

Deres Højhed,

Jeg henvender mig vedrørende den planlagte bebyggelse ved Baldersgade/Hamletsgade og ønsker at udtrykke dyb bekymring og indsigelser mod det foreslåede projekt. Dette brev fremhæver flere kritiske punkter, som jeg anmoder om, bliver taget i betragtning ved jeres videre overvejelser.

Først og fremmest ønsker jeg at understrege fraværet af grønne, kreative områder i det foreslåede projekt. De områder, der angives som grønne byrum og opholdsarealer, synes snarere at være veje, vendepladser og fortov. Mangel på attraktive og egentlige opholdssteder vil ikke tiltrække beboere eller besøgende. Ydermere vil bygningshøjder på over 20 meter resultere i et område uden tilstrækkeligt dagslys, og dermed manglende udearealer af reel værdi.

Desuden er det i direkte modstrid med kommunens egne regler at fælde ældre, smukke træer uden nødvendig begrundelse. Manglen på argumentation for nødvendigheden af træfældning er påfaldende, og jeg opfordrer til at overholde retningslinjerne for bevaring af sådanne naturskatte.

Det planlagte høje og tætte byggeri står i skarp kontrast til områdets allerede tætte bebyggelse. Det vil være uhensigtsmæssigt at intensivere bebyggelsen i en af Danmarks mest tætbefolkede bydele.

Jeg vil også gerne fremhæve det potentielle i at skabe et grønt område foran Kingos Kirke i Nannasgade, hvilket ville give et mere åbent og indbydende område, som ville tiltrække flere borgere til daglig brug.

Desværre vil det foreslåede byggeri i stor grad afskære udsigten til Kingos Kirke, der er defineret som et væsentligt punkt i området. Dette er uheldigt og kan reducere områdets kulturelle og æstetiske værdi.

Endvidere anser jeg det som fejlagtigt at presse en betydelig mængde erhvervsareal ind midt i et boligkvarter. Dette kan resultere i en mørk og livløs passage efter kl. 17, med oplyste glasfacader i fem etager døgnet rundt. Dette er ikke foreneligt med områdets karakter.

Endelig er der bekymring omkring den forøgede biltrafik, som det større erhvervsareal vil tiltrække. Mere trafik på små skoleveje som Nannasgade kan udgøre en sikkerhedsrisiko, især hvis der ikke er tilstrækkelig parkering planlagt til den forventede stigning i biler.

Sammenfattende beder jeg indtrængende om, at disse punkter bliver taget til overvejelse i planlægningen af bebyggelsen ved Baldersgade/Hamletsgade. Det er af afgørende betydning at bevare områdets karakter, trækværdigheder og sikre et bæredygtigt og livligt lokalsamfund.

Jeg ser  takker for opmærksomheden på disse væsentlige bekymringer.

Med venlig hilsen,

Mikhail A. K. Skov