Høringssvar vedrørende Hamletsgade - revideret lokalplanforslag

Oprettet: 22. november 2023
Svarnummer:
67

Indsendt af

Elina Nielsen

Postnr.

2200

By

København N

Høringssvar

Høringssvar revideret lokalplan  

Ved sidste høringssvar blev der generelt bedt om mindre antal m2, - dog formuleret lidt anderledes --men nu har man, ud fra omrokering af nogle tekniske detaljer, valgt at gå den modsatte vej og udvide antallet af m2 man må bygge med mere end 10 %, - - - - - !!!

 

Dertil kan jeg forstå, at der på beboermødet blev informeret om, at en kontoretage er 1 meter højere end en almindelig boligetage, hvilket så må betyder, at et 5 etages kontorbyggeri nærmest svarer til et 6 etagers boligbyggeri. WAUW, – .

 

JEG FORESLÅR:

 

1/ stadig at hjørnebyggeriet bliver mindre i højden og at det afstemmer sig i forhold til Kingos kirkens byggeri! Her tænker jeg ikke på kirkens tårn! , - men at taget på ”ansatsen til et tårn” på hjørnebyggeriet, bliver tættere på det øverste af taget på Kingoes kirken, i stedet for at nærme sig det øverste af tårnet!

 

2/ at man i stedet for at tilføje ekstra 1900m2 fjerner ca den samme mængde, blot set i forhold til det første lokalplanforslag. Det ville tilgode se de nærmeste omgivelser i mere end en forstand.

 

3/ at man anvender de bevaringsværdige træer der ikke længere skal stå inde i karren, i det umiddelbart nærliggende område uden for. Det har været en stor glæde at kigge på de træer fra mit vindue. Jeg kunne godt forestille mig, at ligegyldigt om man fik lov til at bibeholde himlen overfor Hamletsgades fredede bygning, eller måske netop fordi man mod sin vilje, blev tvunget til at tåle generne fra en nylig genbo, ville sætte pris på, at denne genbo tildels blev dækket af høje og gamle bevaringsværdige træer. Hvad angår lys ind i de muligt kommende kontortilbygning, så vil der stadig kommer tilstrækkelig med lys ind, måske lidt mindre i den ene side, men så frit fra den anden side. De lave træer der nu står på Hametsgade, står sikkert lige godt et andet sted.

 

4/ I forhold til erhvervs indholdet af hjørnehusest, kunne det være spændende, hvis man udlejede noget af arealet i huset til ”kreative erhverv i videste forstand”. At man gav grobund for en ”inspirationsbjælke” mellem ” det logiske orienterede og det kreativt orienterede i en helhedstænkning der ikke KUN er drevet af maksimalt profit, men også har medmenneskelig trivsel på længere sigt i tankerne. Det er simpelthen en nødvendighed i en verden af voksende og foruroligende ubalancer.

 

DEN ULTRA KORTE UDGAVE:

FORMINDSK hjørnebyggeriet. LYT TIL og gør noget for området uden for karren, ikke kun for dele af området inden for karren!