Høringssvar vedrørende Hamletsgade - revideret lokalplanforslag

Oprettet: 21. november 2023
Svarnummer:
47

Indsendt af

Micky Sørensen

Virksomhed / organisation

Ejer af Fenrisgade 10, 5.sal

Postnr.

2200

By

København N.

Høringssvar

Her følger en række årsager til at jeg som direkte genboer til det lokalplansforslag er stærkt bekymrede over de negative konsekvenser vi forudser, hvis det ny forslag vedtages.
Jeg mener at:
1. Store dele af det gamle unikke industrimiljø med tekstilfabrikken ud mod Hamletsgade har høj bevaringsværdi (kategori 3). Ved at tilføje 2 etager spoleres et smukt og historisk ydre og det bevarede særpræg ændres fuldstændigt.
2. Markant skyggevirkning fra nybyggeriet har stor negativ effekt på bebyggelserne på modstående side af Hamletsgade bl.a. Fenrisgade 10, således at lysforholdene forringes væsentligt i morgen- og formiddagstimerne . Det gælder i særdeleshed i den mørke årstid, hvor lyset i forvejen er en mangelvare.
Især i dette tredje forslag vil skygge hos genboerne være et stort problem, hvorimod de tidligere forslag til bebyggelse ville bevare højden på klædefabrikken, hvilket foruden at bevare den smukke bygning også ville give færre skyggegener ud mod Hamletsgade.
3. Tegninger af projektet er tvetydige. Facaden af den nye bygning oven på tekstilfabrikken går på nogle tegninger til kanten af den nuværende klædefabrik, mens bygningen på andre illustrationer er trukket lidt tilbage. Som udgangspunkt er vi store modstandere af, at der overhovedet bygges oven på den smukke fabrik, men skal det ske, vil det være en visuel forbedring, hvis bygningen er trukket lidt tilbage.
4. To nye etager på klædefabrikken vil betyde et frit udsyn til os, der bor på den anden side. Det vil få stor betydning for privatlivets fred og være med til at forringe værdien af vores boliger, som er købt under forudsætning af, at en bygning med bevaringsværdi 3 som genbo i store træk forbliver som den er.
5. Projektets estimerede 17.100 m2 nye bygninger er en voldsom udvidelse i et allerede meget befolkningstæt område i København.
6. Et så stort byggeri vil have stor betydning for trafikken, som i forvejen er presset på Hamletsgade. Vi håber derfor man i sammenhæng med et eventuelt nyt byggeri vil tage den deraf øgede trafik med i betragtning og gøre Hamletsgade mere sikker for bløde trafikanter, ved fx at indføre cykelstier. Særligt er der brug for sikkerhed i T-krydset op mod Nannasgade, hvor mange skolebørn færdes hver dag.
7. Den trafikale belastning af Hamletsgade øges med udkørsel fra nye boliger og parkeringskælder. Dette vil påvirke et i forvejen højt støjniveau med endnu større overskridelser af grænseværdierne.
8. Endelig håber vi, at der vil blive tænkt over regulering af lys fra kontorfaciliteterne, så vi som genboer undgår unødig lysforurening fra store glasfacader.