Høringssvar vedrørende Hamletsgade - revideret lokalplanforslag

Oprettet: 21. november 2023
Svarnummer:
42

Indsendt af

Melissa Jespersen Carlos

Postnr.

2200

By

København N

Høringssvar

 

Klart, her er en omskrivning af høringssvaret:


Som en beboer ved krydset mellem Baldersgade og Nannasgade, ønsker jeg at udtrykke min modstand mod planerne om at konstruere en vinkel på den nye bygning (tidligere G, nu bygning F) samt tilføje en helt ny etage til bygning G.

Min bekymring vedrører især den samlede udformning af bygningsstrukturen, specielt vinklen, og dens påvirkning på dagslys, sollys og generel belysning både i gården og i samtlige lejligheder i det pågældende hjørne.

Desuden er der planer om at tilføje en hel ny etage på den modsatte bygning (bygning G), hvilket, i forbindelse med den foreslåede vinkel, vil yderligere forringe lysforholdene og områderne beregnet til ophold, især for hjørnebygningen. Disse ændringer vil samlet set indkapsle gården for hjørnebebyggelsen og resultere i et indelukket, dunkelt rum.

Jeg bemærker, at forvaltningen i deres høringssvar påpeger, at "ny randbebyggelse langs resten af Nannasgade og Hamletsgade vil skabe skyggegener i samme omfang". Jeg finder det ikke rimeligt at basere denne vurdering udelukkende på skyggediagrammer. Mens randbebyggelse utvivlsomt vil påvirke sollyset, vil vinklen på bygningen desuden reducere himmellyset i samtlige lejligheder. Det er ikke gyldigt at forringe lysforholdene yderligere med henvisning til tidligere påvirkninger fra anden ny bebyggelse.

Jeg finder det mærkværdigt, at forvaltningen har prioriteret beboernes interesser på Baldersgade 61-65 ved at fjerne den tidligere bygning I grundet skygge og indbliksgener, uden at samme overvejelser gælder for den anden ende af Baldersgade (Baldersgade 51-53/Nannasgade 24).

Forvaltningens argument om, at vinklen på bygning F "opretholder linjerne mellem bygning G (nu F) og bygning I", er ikke længere relevant, da bygning I er blevet fjernet i det reviderede forslag.

Desuden mener jeg, at forvaltningens argument om, at vinklen "strammer indkørslen op", ikke bør veje tungere end de betydelige gener, det skaber for hjørnebygningen og dens beboere ved at indkapsle bygningen og friarealerne fuldstændigt. Efter en længere periode med byfornyelse på Nørrebro, hvor fokus har været fjernelse af bebyggelse fra baggårde og skabelse af store indre gårdrum, virker det paradoksalt, at der nu igen planlægges tæt bebyggelse inde i gården.

Lokalplanforslag 1 (offentliggjort den 29. juni 2022) har et samlet etageareal på ca. 15.200 m2. Det reviderede forslag udgør et etageareal på ca. 17.100 m2. De ekstra ca. 1900 m2 bør anvendes til at fjerne de mest generende elementer, herunder vinklen på bygning F.

Det er vigtigt at tage stilling til valget af facadematerialer på den nye etage på bygning G samt at adressere eventuelle indbliksgener for beboerne i Baldersgade i lokalplanens bestemmelser.