Høringssvar vedrørende Hamletsgade - revideret lokalplanforslag

Oprettet: 20. november 2023
Svarnummer:
29

Indsendt af

Kristina Ballestad Gundersen

Postnr.

2200

By

København N

Høringssvar

Høringssvar vedrørende det reviderede lokalplanforslag og tilbygning på Hamletsgade 9.

Jeg ønsker at fremlægge min dybe bekymring og modstand mod det foreslåede reviderede lokalplanforslag vedrørende tilbygningen på Hamletsgade 9 (bygning H på s. 48 i det reviderede lokalplansforslag).

For det første vil jeg fremhæve den høje bevaringsværdi, som Hamletsgade 9 besidder. Dets karakteristiske shedtag udgør en væsentlig del af dets æstetiske og historiske betydning, synligt ikke blot fra nærliggende bygninger, men også indefra. Enhver tilbygning ville alvorligt kompromittere denne unikke værdi og æstetik.

En tilbygning vil ikke blot påvirke Hamletsgade 9, men også have betydelige negative konsekvenser for de tilstødende boliger, især Hamletsgade 8. Flere af disse boliger er étværelses lejligheder, der allerede er begrænset i naturligt lys, kun med morgen- og formiddagssol. En tilbygning på Hamletsgade 9 vil yderligere reducere dette naturlige lys, hvilket vil påvirke omkring 40 lejligheder på Hamletsgade samt flere på Fenrisgade, som vil lide under skyggeforholdene ifølge det reviderede lokalplansforslag.

Det mest bekymrende er det totale tab af privatliv, som beboerne på Hamletsgade 8 vil opleve. Disse boliger har gulv-til-loft vinduer ud mod Hamletsgade, og en tilbygning på Hamletsgade 9 med panoramavinduer vil gøre disse lejligheder fuldstændig gennemsigtige. Dette indebærer en markant indtrængen i privatlivet for beboerne på Hamletsgade 8, hvilket strækker sig fra soveværelser til stue, køkken og andre private rum.

Endvidere er der risikoen for ekstreme lysgener fra det foreslåede kontorbyggeri på Hamletsgade 9. Panoramavinduerne vil muliggøre direkte indtrængning af kontorlyset i étværelses lejlighederne på Hamletsgade 8, hvilket kan være særdeles generende.

Jeg ønsker også at fremhæve, at jeg selv er beboer (og ejer) i en af de etværelses lejligheder, der har udsigt mod Hamletsgade. Den potentielle tilbygning på Hamletsgade 9 vil direkte påvirke min daglige livskvalitet og privatliv. Som en af de berørte beboere har jeg personlig erfaring med, hvor væsentligt det naturlige lys er for vores boliger og vores daglige trivsel. Det er min inderlige anmodning, at denne vigtige faktor tages i betragtning ved vurderingen af det reviderede lokalplanforslag.