Høringssvar vedrørende Hamletsgade - revideret lokalplanforslag

Oprettet: 18. november 2023
Svarnummer:
21

Indsendt af

Anne Marx Lorenzen

Postnr.

2200

By

København N

Høringssvar

Nørrebro er et af de tættest befolkede bydele med færrest grønne åndehuller i hele landet. Hamletsgade, som i forvejen er en forholdsvis ucharmerende vej, har en række lave bygninger på den ene side, hvilket skaber lys og liv for vejens beboere, og som i høj grad opvejer for tung trafik og larm fra gaden.
Jeg bor øverst oppe, og lige nu kan jeg sidde i mit køkken og nyde solens stråler på trods af, at den hænger lavt mens dagene bliver kortere.
Det virker måske banalt for mange, men for mig er det ubetinget det bedste ved at bo i min lejlighed. Med den nye lokalplan, kommer jeg til at bo direkte overfor den allerhøjeste del af det nye byggeri med kæmpe glasfacader dér hvor solen engang var. 

Er det virkelig dét, som Nørrebro har brug for? en 15 meter høj kontorbygning, der hvor der nu er et lille bitte åndehul med lys og luft? Er der virkelig en efterspørgsel på flere kontorfaciliteter i København, eller kunne dette en mulighed for rent faktisk at gøre Ydre Nørrebro mere attraktiv for de mennesker, som bor her og som elsker deres kvarter?

Jeg mener, at lokalplanen for Hamletsgade er en lille tragedie, komplet ude af trit med et attraktivt og moderne byliv og drevet af profit fremfor vision.