Høringssvar vedrørende Hamletsgade - revideret lokalplanforslag

Oprettet: 3. november 2023
Svarnummer:
8

Indsendt af

Xenia Samsøe Teilmann

Postnr.

2200

By

København N

Høringssvar

Af det reviderede lokalplansforslag fremgår det, at det foreslås at tilføje to etager til Hamletsgade 9 (bygning H i oversigtskortet s. 48 i det reviderede forslag). Dette er jeg stærkt imod, da det vil have en voldsom negativ effekt på lokalområdet af flere årsager.

Som beboer i en etværelses lejlighed på Hamletsgade 8 med gulv-til-loft vinduer langs hele den væg, der vender ud mod Hamletsgade, vil jeg - og mange andre beboere i lignende lejligheder - miste alt privatliv. Fra de nye kontoretager vil man have direkte og fuldt udsyn til hele min lejligheds funktionelle areal, inklusiv soveområde, stue og køkken. Dette er gældende for alle lejligheder på Hamletsgade 8, da de alle er enten et- eller toværelses lejligheder og alle har gulv-til-loft vinduer langs hele den væg, der vender ud mod Hamletsgade.

I tillæg til at miste al privatliv i lejligheden, vil de ny etager på Hamletsgade 9 markant begrænse det naturlige lys i lejligheden. De mange etværelseslejligheder på Hamletsgade 8 har ikke vinduer til andre sider end det østvendte vindue mod Hamletsgade, hvor der i dag kommer dagslys et kort stykke ind i lejlighederne i morgen- og formiddagstimerne. En tilbygning på Hamletsgade 9 vil – som det også er angivet i det reviderede forslags skyggediagrammer og tilhørende tekst – kaste skygge over vores lejligheder i netop morgen- og formiddagstimerne hele året rundt.

Endelig indebærer en ny erhvervsbygning med store glasfacader ovenpå Hamletsgade 9 en stor risiko for alvorlige lysgener i vores lejligheder døgnet rundt. Så snart lyset i kontorerne er tændt, vil det lyse hele vores lejlighed op.

Det bør desuden bemærkes, at beboerne på Hamletsgade 8 i forvejen betaler en høj pris for den lokale byudvikling i form af støj og vibrationer fra metroens city-ring.

Endelig er jeg imod forslaget om at bygge ovenpå den gamle tekstilfabrik på grund af den eksisterende bygnings høje bevaringsværdi, der bl.a. ligger i bygningens smukke gamle shedtag. En tilbygning ovenpå tekstilfabrikken vil være en markant ændring af bygningen og hele Hamletsgade udtryk. Hamletsgade er den direkte rute mellem Skjolds Plads og Den Sorte Plads og forbinder dermed vigtige samlingspunkter på Ydre Nørrebro. Den kompakte randbebyggelse vil ændre gadens åbne og lyse karakter og samtidig skade den gamle tekstilfabriks smukke historiske udtryk.