Høringssvar vedrørende Forslag til Kommuneplanstrategi 2023

Oprettet: 29. september 2023
Svarnummer:
115

Indsendt af

Sally May Mountfield

Virksomhed / organisation

Beboer i Indre By

Postnr.

1452

By

København K

Høringssvar

Jeg støtter op om om høringssvar nr. 103, der kommer ind på forhold som:

  1. Manglende standardiserede bestemmelser for arealanvendelsen i det historiske kvarter inden for de 3 voldgader i Indre By.
    Dette har medført mere fortætning og ikke bevarelse af bygninger, helheden og historien.
     
  2. Siden 2011 har Indre By og Christianshavn, været friholdt for standardiserede bestemmelser, der gælder i resten af København fordi der i området er et bevaringshensyn og muliggøre yderligere boliganvendelse. Men kommunen ønsker også fortætning, som også er sket i Indre By.
    https://www.kk.dk/sites/default/files/agenda/58a64fa9-3d92-4e82-8c5e-d5a266552acc/8bce2b14-c5da-4dd8-bcce-a68ad223e963-bilag-1.pdf
    En bevaring skulle være sket igennem lokalplaner.
     
  3. Der er eksempler på, at hensyn til grundejere vejer tungere end kulturarven i Indre By. Ønske om at imødekomme grundejeres ønsker medfører ofte en fortætning i Indre By, der samlet set giver en højere bebyggelsesprocent end i andre bydele.
     
  4. Ønske om bevarende lokalplaner.
     
  5. Disse forhold giver ikke et Indre by, der tilgodeser ro og plads.
     
  6. Eksempel på prioritering for enkeltpersoner snarere end helheden: Vandfly ved Langelinie for få turister til skade for alle andre.

Så vil jeg gerne nævne at KPS23 går ind og taler om at man ved at sprede hoteller nok kommer til at få mere Airbnb i Indre By, som man nok ikke kan gøre noget ved. 
Der må være ting kommunen kan gøre for at sikre at boliger bruges til beboelse og ikke kortidsudlejning. Dette foregår også i boliger med bopælspligt.


At man ser på erhvervslivet i Indre By og stiller krav til hvor mange cafeer og natklubber et område kan rumme via lokalplaner eller ved at specificere S-kategorien yderligere. Københavns Kommunen har mulighed for at specificere hvilket erhverv, der må være i hvilket område, da dette ligger under kommunen. I områder med mange cafeer og meget natteliv har beboelsen svære kår. I andre områder er der for mange butikker rettet imod turister og ikke beboere, til skade for både turister og beboere.
De manglende krav der er i dag, gør det muligt at fjerne lokale butikker ved at forhøje huslejerne vente på en der har råd til at betale frem for at se på hvilke butikker vi har herinde.  Markedskræfterne har ikke løst problemet med butikker, da mange udlejere ikke er lokale og tænker på hvordan de påvirker et område, men vil have den højest mulige husleje.