Høringssvar vedrørende Forslag til Kommuneplanstrategi 2023

Oprettet: 26. september 2023
Svarnummer:
51

Indsendt af

Christian Holse

Postnr.

2300

By

København S

Høringssvar

Kommuneplanstrategi 2023 peger på, at København skal være en by med bynatur, rekreative åndehuller, klimasikring og udvikling med respekt for byens sjæl. Jeg er blevet bekendt med, at ATP har igangsat et projekt, hvor det planlægger at bygge på en af byens eksisterende og meget brugte grønne åndehuller på Sturlasgade på Islands Brygge. Noget der synes at stå i stærk kontrast til den nye kommuneplansstrategi.

ATP ønsker at bygge i seks etager på nabogrunden til Børnehuset Bryggen, hvilket er bekymrende af flere årsager: En seks etagers bygning vil i høj grad lukke børnehavens legeplads inde og lukke af for lys og oplevelsen af en åben legeplads, og dermed forringe børnenes trivsel. Derudover er grunden meget forurenet, og det vil kræve en større oprensning, som enten skal ske med børnene ved siden af eller vil kræve en genhusning af børnehaven. Begge dele er stærkt uhensigtsmæssige for børnenes trivsel, tryghed og sundhed. 

Grunden bruges i dag som rekreativt område for bydelens børn og voksne, som blandt andet lufter hunde, leger og træner på græsplænen. Samtidig har lokaludvalget et ønske om at oprette en grøn kile med afsæt i Kigkurren, Snorresgade og Sturlasgade. Et ønske som i høj grad matcher takterne i den nye kommuneplansstrategi, men står i direkte modsætning til ATPs byggeplaner.

Den grønne kile vil forbedre de trafikale forhold i området, hvor brede veje lige nu frister til hurtig kørsel, og en ustruktureret parkeringsplads på Kigkurren skaber forvirring og jævnlige uheld. Samtidig hænger den grønne kile godt sammen med det projekt om skybrudssikring i Sturlasgade, som kommunen aktuelt arbejder på. Jeg bakker derfor i høj grad op om lokaludvalgets ønske om den grønne kile, mens jeg er meget bekymret for konsekvenserne af en realisering af ATPs byggeprojekt.