Høringssvar vedrørende Forslag til Kommuneplanstrategi 2023

Oprettet: 25. september 2023
Svarnummer:
46

Indsendt af

Morten Anker

Postnr.

2300

By

København S

Høringssvar

HØRINGSSVAR - Offentlig høring af Forslag til Kommuneplanstrategi 2023 - Fremtidens klimavenlige hovedstad
 

NEJ TAK TIL FLERE BOLIGBLOKKE og "HULUDFYLDNING"
JA TAK TIL GRØNNE OMRÅDER FOR ALLE BYENS BORGERE

Jeg vil gerne bakke om de mange gode forslag i den nye kommuneplanstrategi.

Alt for mange grønne områder er blevet "huludfyldt" i de sidste mange år, og intentionen om at ændre det forældede ønske om såkaldt huludfyldning i den eksisterende kommuneplan, bør ændres hurtigst muligt. 
 
I min optik bør der ligeledes ikke gives flere tilladelser til bygninger, der ikke harmonerer med de mange gode intentioner og strategier i forslaget til den nye kommuneplanstrategi.
København skal være grøn og klimavenlig, og skabe åndehuller og bedre sammenhængskraft.
De seneste år har vi set mange triste eksempler på opførsel af uskønne bolig- og bygningsblokke langs de Københavnske gader, hvor Islands Brygge, Ørestaden og andre kvarterer udgør kedelige eksempler.
Profitønsket har vundet over den røde tråd i det Københavnske bybillede og det skal der sættes en stopper for!
Et helt aktuelt eksempel fremgår i de mange høringssvar herunder, hvor Pensionskassen ATP agter at anlægge en boligblok på det grønne areal midt på Sturlasgade på Islands Brygge - med henvisning til bestemmelsen om et (Efter min mening, forældet) kommunalt ønske om "huludfyldning" der som nævnt eksisterer i nuværende kommuneplan. 
Godkendes de mange glimrende forslag i den reviderede kommuneplan, - vil ATP formentlig ikke kunne gennemføre en sådan opførsel, hvorfor ATP tilsyneladende forsøger at skynde ovenstående projekt igennem, inden den nye kommuneplan træder i kraft.
I eksemplet herover er den påtalte grund desuden voldsomt forurenet og ligger klos op af en børnehave - hvor bygningsprojektet og opførelsen heraf, vil afstedkomme helt uoverskuelige følgevirkninger på kort og lang sigt.
Jeg vil med dette høringssvar derfor også på det kraftigste anmode om at der ikke gives tilladelse til bygninger allerede nu, der ikke harmonerer med den kommende plan - især når det sker på bekostning af grønne områder, som i forvejen er en stor mangelvare i byen og i direkte modstrid med ønsket om en generelt grønnere by, mere miljøansvarlighed, mindre forurening, bedre skybrudssikring, grønne gennemgående kiler, åndehuller, flere træer, lokalmiljø mv. 
Private profithensyn må IKKE trumfe fællesskabets behov og København bør være for alle. Yderligere bygningsopførsler på grønne områder vil blot bidrage til øget forurening, pres og trængsel, mere trafik, støj og miljøbelastning, til gene for det store fællesskab. Nok er nok.