Høringssvar vedrørende Forslag til Kommuneplanstrategi 2023

Oprettet: 15. september 2023
Svarnummer:
30

Indsendt af

Christian Staack Larsen

Virksomhed / organisation

NEXT Uddannelse København

Postnr.

2500

By

Valby

Høringssvar

Høringssvar fra NEXT til kommuneplanstrategi 2023

NEXT ønsker at udvikle et levende campusmiljø på adressen på Rebslagervej, der åbner sig op mod byen og skaber en attraktiv skole, der samtidig inviterer resten af byen indenfor.


I tæt samarbejde med Områdefornyelse Bispebjerg Bakke arbejder NEXT på at skabe en visionsplan for området (forventeligt færdig primo 2024) der tegner de store linjer for udviklingen på matriklen og sammenhæng med resten af kvarteret. Det er et ønske at udvikle skolens faciliteter, og samtidig undersøge muligheden for at etablere et håndværkskollegie til elever, samt undersøge hvilke andre funktioner, der kunne bidrage på området for at skabe en levende, tryg og attraktiv tilføjelse til kvarteret.

NEXT har som led i denne udvikling et ønske om at undersøge mulighederne for at fortætte yderligere end de 110 som bebyggelsesprocenten i dag giver mulighed for. Dette ønskes for at skabe et mere urbant miljø i den stationsnære zone som arealerne ligger i. Det er en del af visionsarbejdet at teste forskellige bebyggelsesprocenter af på matriklen.

Arbejdet med visionsplanen varetages i samarbejde med Områdefornyelse Bispebjerg Bakke, og er planlagt med en proces, der sikrer lokal inddragelse i kvarteret såvel som den lokale arbejdsgruppe, samt andre grundejere i området.

NEXT ønsker at indgå i en dialog med Københavns Kommune, gerne i løbet af foråret, da udarbejdelsen af visionsplanen er tilrettelagt så den forventeligt ligger færdig i februar 2024.

I forbindelse med høring til Kommuneplanstrategien, ønsker NEXT at matriklerne udpeges som et udviklingsområde, så det på sigt vil være muligt at ændre rammen for området.