Høringssvar vedrørende Skitseforslag for Kastelsvej

Oprettet: 31. august 2023
Svarnummer:
40

Indsendt af

Anna Dinesen

Postnr.

2100

By

København Ø

Høringssvar

Jeg bakker op om forslaget.

Københavns beboelseskvarterer skal i langt højere grad end nu gives tilbage til de borgere der bor og lever i byen og bruger byens rum til ophold og aktivitet. Det kan ikke retfærdiggøres at så stor en del af det offentlige rum i København prioriteres til biler og parkering, når under halvdelen af byens borgere ejer en bil. 

Det giver rigtig god mening trafiksikkerhedsmæssigt at skabe bedre trafikal afvikling omkring Langelinieskolen, men de færre parkeringspladser ved skolen vil med stor sandsynlighed fører til flere forældre, der holder ind til siden uautoriserede steder, når de afleverer børn i bil. Derfor kan initiativet ikke stå alene uden at man også arbejder med en mere målrettet indsats for trafikafviklingen omkring skolen om morgenen. Her kunne man fx indføre tryghedszoner i hele det nye område på samme måde so København Kommune har gjort på andre skoler i kommunen.

Langelinieskolen er en meget stor byskole med meget lidt uderum til de mange 100'ere elever, og projektet kan give muligheder for at integrere byrummet mere til skolens areal, hvilken vil bidrage meget positivt til skolen og kvarterets børn og unge