Høringssvar vedrørende Administrationsgrundlag for Udeservering

Oprettet: 24. august 2023
Svarnummer:
1829

Indsendt af

J Donsby

Postnr.

2200

By

København N

Høringssvar

BEGRÆNS UDESERVERINGEN - AT SIGE NEJ TIL BEGRÆNSNING VIL VÆRE ASOCIALT, MEDFØRE ET SAMFUNDSØKONMISK TAB, TAGER BØRNENE SOM GIDSLER OG ER MED TIL AT LÆGGE BYEN ØDE.

At forkaste forslaget om begræsning af udeservering, er grundlæggende asocialt, da dem der nyder godt af udeservering ofte ikke bor umidderlbart i nærheden. Tværtimod er det lille gruppe af uheldige, som bor ved udeserveringen, der må bære omkostningerne - vel mærke uden at blive hørt eller få kompensation af nogen form.

Det samfundsøkonmiske tab er efter min vurdering ganske betydeligt. Sådan en udeservering, efter min erfaring (Nørre Bronx) ligger vel på 60-80 db, og vil klart medfører et betydeligt fald i prisen på lejligheder ect. Opvejes dette af indtjenningen ? - næppe. Min erfaring er at når der udeservering er det tomt indenfor, og tilsvarende er der fyldt indefor når der ikke mulighed for udeservering. Sagt på en anden måde så ser indtjeningen ikke ud til at stige væsentligt. Okostningerne er derimod til at få øje på, tab i ejendomsværdi,livkvalitetsforingelse og sygdom, som følge at være udsat for støj det meste af døgnets 24 timer. Hvor vigtigt er det egentlig for samfundet med udeservering ?

Jeg ved ikke hvordan at forvaltningen har forestillet sig en børnefamilie, hvor børnene skal op og i institutioner,  skal vente med at lægge børnen til at sove efter kl. 22.00 - jeg kender ikke nogle børnefamilier hvor små børn kommer så sent i seng.

"Så kan de bare flytte" er mantraet, men det er ikke økonomisk muligt for de fleste, hvis det skal være i storkøbenhavn eller omegn.

Skal folk så bare flytte (jf. ovenstående) ?  Hvis vi ønsker at bidrage til den udvikling, der i andre Europæiske storbyer, hvor bymidten er "død" efter kontorenes lukketid. Men er det den by vi ønsker ?

Til sidst vil jeg sige: jeg bytter gerne min lejlighed, fin lille 2 værelse på Nørre Bronx med udeservering i gå afstand, med en af "jeres" lejligheder i det stille Vanløse, Amager eller Husum - hm, tænkte nok at I ikke er interresseret  ;-)

Ha en god dag :-)