Høringssvar vedrørende Administrationsgrundlag for Udeservering

Oprettet: 24. august 2023
Svarnummer:
1803

Indsendt af

Sissel Rendrup Johansen

Postnr.

1171

By

København K

Høringssvar

Afgivelse af høringssvar vedr punkterne der blev truffet beslutning om den 22. maj: 

1. Flerårige tilladelser

Beslutning:3-årige tilladelser 

HØRINGSSVAR: Det forekommer mig unødvendigt at tilladelserne skal være tidsbegrænsede. Det giver en vanskelig planlægningssituation og unødig administration for cafe- og resaturantejere. Tilladelserne bør være tidsubegrænsede.

2. Åbningstider for udeservering:

Beslutning: Lukketid kl. 22:00 søndag til torsdag og 24:00 fredage og lørdage. Metropolzone, Kødbyen og Nyhavn (uændret) til kl. 02:00.

HØRINGSSVAR: Det forekommer unødvendigt begrænsede for et livligt bymiljø at begrænse udeservering til kl 22 søndag til torsdag. Som borger i Indre By kan jeg kun sige at det ikke er lyden af udeservering indtil kl 24 der udgør et lydproblem. Det er lyden af berusede mennesker på vej hjem i de tidlige morgentimer som er højlydte. Og dem bliver der ikke færre af ved at begrænse udeservering til kl 22. Udeservering til kl 24 er med til at give byen det liv som vi allesammen godt kan lide. Behold mulighed for udeservering til kl 24 søndag til torsdag i hele byen

3. Genindførsel af gebyr for udeservering:

Beslutning: Der skal indføres et gebyr for udeservering, der dækker alle omkostninger til administration, kontrollen med overholdelse af tilladelser mv., og at forvaltningen skal forelægge en indstilling til Borgerrepræsentationen med oplæg til endelig fastsættelse af taksten.

HØRINGSSVAR: Det er på en eller anden måde mærkelig at der skal gebyr på udeservering. Forkommer tungt og dyrt at administrere...

4. Fremkommelighed på smalle fortove:

Beslutning: Der skal ændres praksis for udeservering på smalle fortove, således at der skal være fri passage på minimum 0,8 m, svarende til bredden på en kørestol, bortset fra gågader og promenader, hvor det generelle vejareal er egnet for fodgængere.

HØRINGSSVAR: Det vil reelt betyde at der er mange steder hvor små cafeer som giver liv til byen ikke kan have udeservering. 

5. Håndhævelse:

Beslutning: Fortsat øget håndhævelse

HØRINGSSVAR: Ingen

6. Opmærkning af arealer til udeservering:

Beslutning: Der skal indføres opmærkning ved udeservering i hele byen og at omkostningerne ved dette dækkes af gebyret for udeservering.”

HØRINGSSVAR: Det forekommer at være fuldstændig overadministration at skulle opmale byens fortove.