Høringssvar vedrørende Administrationsgrundlag for Udeservering

Oprettet: 24. august 2023
Svarnummer:
1779

Indsendt af

Ulla Linkimer

Postnr.

1879

By

Frederiksberg

Høringssvar

Høringssvar
Vi vil gerne bakke op om forslaget til nyt administrationsgrundlag for udeservering i København, herunder særligt begrænsningen i åbningstiden på hverdage, hvor der lukkes kl. 22:00. 
Som regelmæssige brugere af Københavns restauranter og cafeer sætter vi pris på udeserveringen, men vi finder det ikke nødvendig, at kunne sidde i udeserveringer på alle hverdage indtil midnat. 
Trangen til at hygge sig i udeserveringerne bør ikke vægtes højere end beboernes ret til den nattesøvn, som er nødvendig, når man skal op og passe et arbejde næste dag. Manglende eller dårlig søvn er en sundhedsrisiko for mange borgere. 
De cafegæster, der gerne vil have muligheden for at sidde ved udeserveringen, ønsker at have det som en mulighed, de kan benytte sig sig af lejlighedsvis, men det indebærer, at beboerne skal finde sig i støjen hver eneste aften, hvis ikke der sker en begrænsning af åbningstiden. 
Både antallet af udeserveringer og støjen fra dem synes at tiltage. 
Cafeer og restauranter trækker mange gæster til fra områder uden for kommunen, og der henvises ofte til, at København skal være en levende by, men en levende by er også en by, hvor beboerne, vælgerne, skatteyderne kan holde ud at bo. Deres behov bør vel prioriteres højest, hvis de forskellige parters behov ikke kan forenes. 
Som andre har påpeget, finder vi det dybt uetisk og udemokratisk at et værtshus har valgt at bestikke gæster med gratis shots for støttende høringssvar.