Høringssvar vedrørende Administrationsgrundlag for Udeservering

Oprettet: 24. august 2023
Svarnummer:
1776

Indsendt af

Mikkel Warming, næstformand

Virksomhed / organisation

Boligselskabet AKB, København

Postnr.

2450

By

København SV

Høringssvar

 

Boligselskabet AKB, København vil advare mod at indføre et alt for firkantet regelsæt når det gælder udeservering.

Boligselskabet AKB,. København har i en årrække arbejdet med udvikling af vores erhvervslokaler. Ikke mindst i Sydhavnen, hvor Borgbjergsvej er under forvandling, fordi der har været, og er en målrettet erhvervsstrategisk indsats, når det gælder udlejning af butikslokaler.

Formålet med erhvervsstrategien, som nu udbredes til alle dele af AKB, København, er at skabe liv, variation og et attraktivt butiksliv i de områder vi har.

Det inkluderer også gode og spændende restaurationer mm., som eksempelvis Pauli og Sydhavnens vinbar på Borgbjergsvej. 

En rigid regel om at lukke for udeserverings kl 22.00 kan gøre det svært for nuværende og kommende lejere at skabe attraktive restaurationer hos os. Dette kan hæmme vores arbejde med at udvikle og løfte vores boligområder.

Derfor vil vi advare mod at indføre reglerne som de er foreslået.

Som demokratisk boligorganisation er beboerne i centrum for os. Det er beboerdemokratiet som bestemmer. Det er vores beboere, som bor ovenpå restaurationerne. Derfor tager vi hensyn, når vi aftaler åbningstider, udeservering m.m., med vores erhvervslejere. Derfor er det langt fra givet, at der vil være udeservering efter kl 22.00 for alle de restaurationer vi lejer ud til.

Men et generelt forbud mod udeservering efter kl 22.00 er for firkantet, og risikerer at gøre det sværere for os at løfte vores boligområder.

Derfor vil vi opfordre Borgerrepræsentationen til ikke at gennemføre de foreslåede regler.

Mange hilsner

Mikkel Warming

Næstformand, Boligselskabet AKB, København