Københavns Kommune får ny høringsportal den 28. november

 

Den 28. november bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med MitID Erhverv for at indgive høringssvar. I forbindelse med opdateringen kan portalen være nede.  
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
 

Høringssvar vedrørende Administrationsgrundlag for Udeservering

Oprettet: 9. august 2023
Svarnummer:
1382

Indsendt af

Kevin Kjeldbjerg

Postnr.

2450

By

København SV

Høringssvar

  1. Flerårige tilladelser.

Jeg syntes dette er et godt forslag og jeg er overbevist om at dette gør arbejdet lettere for både ansøgere og forvaltere.

 

  1. Åbningstider for udeservering

Jeg syntes det er helt og aldeles udemokratisk, at man fra kommunens side vælger at lytte til mindretallet når det handler om støj i aftenlivet. Udeservering er vigtig for en hovedstad som København. Byen lever af turismen, og turister spiser senere end vi gør her i Danmark. Vi så under Corona-pandemien hvad der skete, når unge mennesker ikke måtte opholde sig hos beværtningerne efter kl. 22:00. De fik deres drikkevare ”to-go”, gik forbi 7-elleven og så måtte de opholde sig på offentlige bænke og torve. Hvem skal håndtere den støj og ikke mindst deres skrald?

Jeg er bange for at gaderne kommer til at sejle i skrald og fulde mennesker, mere end der er i forvejen. Ved at lukke udeserveringen kl. 22:00, flytter man bare den såkaldte ”støj” ud på gaden. Altså kun få meter fra hvor de kunne sidde, og hvor et personale ville kunne håndtere støj, hvis dette skulle opstå.

København er verdenskendt for sit unikke aftenliv, og det er ligegyldigt om det er onsdag aften, eller lørdag aften. Der er gang i byen, og det skal der være i en hovedstad.

Jeg ser det som et langt større problem at man kan købe alkohol i diverse kiosker og 7-ellevens hele natten.

Der har og vil altid være ”støj” i København. Døgnet rundt. Ligesom i alle andre hovedstæder og storbyer rundt i verden. Hvad regner folk med? Skal metroer, s-tog og andet offentlig transport så også stoppe med at køre efter kl. 22:00 på givende dage? Der er mange som bor tæt op af disse stationer og bliver ”forstyrret” af denne ”larm”.

Man har selv valgt at bo i en storby. Så må man tage det med. Ligesom, hvis man vælger at på landet, så følger lugten af gødning også med i perioder.

 

  1. Gebyrindførsel

Syntes jeg kun er fair. Jeg syntes det er vigtigt at der bliver afsat en masse midler til at opretholde reglerne for udeserveringen. Jeg syntes netop derfor, at hvis den enkelte udeservering ikke overholde de regler der er sat, så skal der uddeles påbud. Dette er en meget bedre start, end bare at skære alle restauranter og caféer over i én kam. Der er massere af beværtninger rundt i byen, som faktisk overholder de regler der er blevet sat. Det er på ingen måde fair, at de skal bøde nu, fordi der er nogle enkelte som ikke overholder disse regler.

Gebyr på, så der bliver penge til at jeres folk kan komme ud på stederne, og få en ordentlig dialog i gang med den enkelte beværtning.

 

  1. Fremkommelighed på smalle fortove.

Selvfølgelig skal der være ordentlig fremkommelighed. Dette bør ikke engang være til diskussion.

 

  1. Håndhævelse

God idé. Mere håndhævelse. Men husk, at der er forskellige behov for forskellige beværtninger. Det er svært at lave et regelsæt som skal gælde for ALLE. Der er stor forskel på, om en beværtning ligger ud til et fortov, eller et torv. Jeg syntes også at der skal lægges vægt på, at beværtninger skal holde deres udeserveringer pæne og velholdte. En pæn og velholdt udeservering bidrager direkte til det hyggelige byliv vi har her i byen.

 

  1. Opmærkning af arealer til udeservering.

Jeg syntes dette vil være ærgerligt at gøre på ALLE udeserveringer fra start af. Jeg har set nogle steder hvor disse grønne prikker allerede har fået pladser på fortove og torve. Det ser ikke særlig pænt ud.

Hvad med, at ved håndhævelse af udeserveringer, kan et påbud være, at opmærkning bliver et krav ved brud på regler? Som en ”løftet pegefinger”.