Høringssvar vedrørende Ingerslevsgade 103

Oprettet: 3. august 2023
Svarnummer:
8

Indsendt af

Sebastian Hirsch

Virksomhed / organisation

Snedkerfirmaet Hirsch ApS

Postnr.

4180

By

Sorø

Høringssvar

Godt nok flyttede jeg bort fra København for godt et år siden, men det er stadig min hovedstad og derfor også min by at forsvare. 
København har siden anden verdenskrig været udsat for en fuldstændig historieløs skamfering i form af nedrivninger af smukke, historiske ejendomme med den samme evindelige undskyldning om, det ikke kunne svare sig af istandsætte og vedligeholde. Resultatet er, at København i dag er fyldt med uendeligt mange kønsløse klodser bygget i skrammelmaterialer som absolut ingen indbyggere eller turister finder nogen som helst glæde eller værdi ved. Sjæleløse betonklodser med døde vinduer, der ofte simpelthen suger livet ud af gaden med deres lukkede og afvisende facader. Nedrivningen af de mange bindingsværksejendomme på Christianshavn, Borgergade, Adelgade, Åbenrå og mange andre steder. I stedet har vi fået Generator Hostel og resten af den rædsel, der er Adelgade i dag. “Saneringen” af inde Nørrebro hvor vi var fået de skrækkeligt lejlighedsbygninger på Korsgade, Blågårdsgade osv i bytte. Og Slagterboderne på Enghavevej, der blev erstattet af kedelige rækker af lejligheder til de velhavende. Al sammen byggerier uden sjæl og skønhed som ingen vil savne, når de en dag forhåbentligt rives ned. 
 

Og vi er slet ikke nået til den ekstremt negative klimapåvirkning ved at rive ned og bygge nyt. De fleste ved efterhånden, beton er det mest klimaskadelige byggemateriale overhovedet. Så lad os dog for pokker bruge den bygningsmasse vi har!

I dette tilfælde argumenteres der med, at bygningen ikke benyttes og derfor bør rives ned. Jamen så benyt den dog! Det er en smuk bygning, som har haft et formål. Det kan den få igen! Stop skamferingen af vores by og sæt jer i respekt som Borgerrepræsentation. Historien vil takke jer for det.