Københavns Kommune får ny høringsportal

 

I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.  
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
 

Høringssvar vedrørende Administrationsgrundlag for Udeservering

Oprettet: 30. juni 2023
Svarnummer:
671

Indsendt af

Søren Petersen

Postnr.

1728

By

København

Høringssvar

København Kommune oplæg om at ude serveringen skal slutte kl. 22:00 er velkommen, selv om der skal nuanceres, det vender vi tilbage til.

Forslaget spiller i høj grad ind i debatten om inder by og de indre bro kvatere skal værre et sted man kan bo også selv om man tilhøre den del a befolkningen der skal møde på en byggeplads frisk og veludhvilet kl 07:00. Eller arbejder med skiftene vagter i sundhed systemet. 

Er det hedebølge med tropenætter og det er nødvendigt at lade vinduerne stå åben både til gården og gaden for at få temperaturen ned, kan de færreste sove hvis der sider en flok påvirket mennesker og snakker højt. Det samme gælder fuldemennesker på vej hjem, fra byen flere og flere nat beværtninger og diskoteker.

   Og skal byen værre et sted hvor man kan opholde sig og færdes uden at være tvungen til at forbruge. Fortov caféerne er jo ikke for alle Københavnere, for at kunne få lov at side på café stolene, skal man købe noget, til priser alle langt fra har råd til. For en stor del a Københavnerene er fortog caféerne lukket land. De må til gengæld leve med generne, der langt fra kun er forstyrret natte søvn. Men oftes også består at det er svært at komme forbi på fortovet, fordi café stole og bore fylder for meget.

   Eller om området i stedet skal værre en kullise for turist og beværtning industrien. I tilfælde a det sidste, må man formode at turist og beværtnings industrien betaler for genhusning a den nuværende befolkning.

   Når forslaget skal nuanceres, er det fordi der er båden gader og pladser i indre by hvor der ikke bor nogen, der bør folk selvfølge godt sidde til kl. 24:00. Det samme kunne man sige hvis de nærmeste naboer ikke følte sig generet. Det kunne man sikre sig ved at de alle kunne melde ind, en gang om året om de var generet. Var bare en generet, så lukker ude serveringen kl 22:00 det næste år. Det vil sikre ar restrutøren kælet for naboerne.

Samtidig kunne man med fordel stille yderlige krav.

  • Der skal være mindst 2 fortov fliser fri pasagse på fortorvet. Så man kan komme forbi med kørestol, barne vogn, rollator mm.
  • Man skal kunne side i en udendør café, uden at være tvunget til at købe noget og man skal have ret til at få serveret gratis vand og spise medbragt mad.
  • En restratør der har udeservering, skal i hele åbningstiden tilbyde, gratis WC. Uden krav om at man køber noget. Muligheden for at komme på WC i det offentlige rum er skandaløst ringe og det er et kæmpe problem for alle de mange borgere der lider a inkontigens.

Og så til sidst, der skal ikke være alkohol bevilling nogen steder efter kl 24:00 I områder med beboelse.

  •