Oprettet: 9. juni 2023
Svarnummer:
17

Indsendt af

Skolebestyrelsen

Virksomhed / organisation

Oehlenschlægersgades Skole

Postnr.

1663

By

København V

Høringssvar

Høring – ændring af skoledistrikter

 

Forvaltningen foreslår at flytte rode 169 til Skolen i Kødbyen således at skolen ligger i eget skoledistrikt.

Der er ikke noget lovkrav om dette, men forslaget stilles af hensyn til gennemskuelighed og forældrenes forventninger.

Det anføres at der med ændringen flyttes forventeligt 2 børn fra Oehlenschlægersgades Skole til Gasværksvejens Skole.

Skolebestyrelsen ved Oehlenschlægersgades Skole har to umiddelbare bemærkninger til dette:

  • Omkring gennemskuelighed og forældres forventning er det sådan, at børn i Oehlenschlægersgade der bor 50 meter fra Oehlenschlægersgades Skole tilhører Tove Ditlevsens Skoles skoledistrikt. Så forældre på Vesterbro er ikke uvante med at det er lidt kringlet.
  • I rode 169 som nu foreslås flyttet til Skolen i Kødbyen står der, at det drejer sig om forventeligt 2 børn i 2024/25. Det kan godt være det er korrekt. Men vi vil gøre opmærksom på, at der er ved at blive bygget en stor del lejligheder i rode 169 f.eks. på Posthusgrunden. Så indenfor en kort årrække har dette forslag en stor betydning for antal elever på Oehlenschlægersgades Skole og Skolen i Kødbyen.

Vi forstår det umiddelbart fornuftige i, at rode 169 flyttes da den nye skole jo flytter ind i rode 169. Men Gasværksvejens Skole flytter jo så væk fra en anden rode. Oehlenschlægersgades Skole er netop udbygget til 3 spor. Og vi synes det vil være en forkert vej at gå at begynde at gøre elevgrundlaget mindre.

Så vores forslag er at forvaltningen ser på om der kan byttes noget. F.eks. kommer området mellem Eskildsgade/Absalonsgade – der i dag hører til Gasværksvejen Skole – til at få længere og usikrere skolevej til Skolen i Kødbyen. Så der vil det efter skolebestyrelsens opfattelse være oplagt, at en del af det område tilføres Oehlenschlægersgades Skole.

 

Venlig hilsen

 

Skolebestyrelsen Oehlenschlægersgades Skole