Oprettet: 9. juni 2023
Svarnummer:
16

Indsendt af

Tobias Bühring

Postnr.

2700

By

Brønshøj

Høringssvar

Kære Københavns Kommune

Som forælder i det område, der for to år siden blev flyttet fra Utterslev til Bellahøj skole er jeg meget opmærksom på etableringen af en sikker skolevej over Hareskovvej.

Bellahøj skole er en god skole og afstanden til skolen og klassekammeraterne er ikke noget problem. Problemet er den sekssporede vej, der skal krydses.

Distriktsændringen har også skabt usikkerhed om skolevalg for børn og forældre, og det giver ikke et godt udgangspunkt for os forældre for at bakke op om den lokale skole.

Hvis de nye distriktsændringer også medfører usikre skoleveje og også gennemføres mod både skoler og forældres ønsker – bør de ikke gennemføres.

I stedet bør kommunen bruge ressourcer på at sikre skoleveje for alle elever og støtte skolerne i at øge optaget i deres grunddistrikter, så distriktets familier vælger skolerne til. Det gælder også skolevejen over Hareskovvej, som skal være mere sikker. Tagensbos succes er et godt eksempel på, at elevoptag ikke ændres gennem distriktsændringer, men ved at have en god skole.