Høringssvar vedrørende Administrationsgrundlag for Udeservering

Oprettet: 7. juni 2023
Svarnummer:
174

Indsendt af

Mikkel Vinther Jensen

Postnr.

2200

By

København N

Høringssvar

Stor støtte til forslaget. Ud over støj og larm, gør udeserveringen i vores gade, at gangbesværede og barnevogne ikke kan komme frem. Endnu en effekt er den tætte røg fra de mange rygere der jo altid sidder udenfor. Sundhedspåvirkningen for de omkringboende ved altid at have cigaretrøg ind af vinduet hver gang det står åbent, er vel heller ikke fantastisk. 

Under corona er der blevet langt mere udeservering og det er selvfølgelig en god forretning for barerne at kunne sælge alkohol til mange mennesker, selvom man kun har et ganske lille lokale. Det er bare ikke godt for byens indbyggere der jo som oftest har et job eller studie de skal op til om morgenen. Lad det være slået fast, når Horesta og andre skriver om udeservering, så drejer det sig ikke om stemning eller byliv, det drejer sig alene om penge, for så kan man lange endnu mere alkohol over disken. 

Mange skriver henført om sommeraftener hvor man kan sidde ude, men hos os er det hele året igennem der sidder folk udenfor alle dage. Hvis der er et særligt ønske om livligt sommerliv, så kan man jo indføre differentierede åbningstider, så der i de 3 sommermåneder er åbent til kl. 00.00 alle dage, og resten af året er der så kun åbent til kl. 22.00 i hverdagene, så mennesker med arbejde har en rimelig chance for at sove. 

I sidste ende er spørgsmålet bare om København skal være en by hvor der bor familier og mennesker med job, eller om byen kun skal være til for rygere, øldrikkere og turister.