Københavns Kommune får ny høringsportal

 

I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.  
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
 

Oprettet: 11. marts 2023
Svarnummer:
48

Indsendt af

Malene Lunøe Friis

Virksomhed / organisation

Beboer i grundejerforeningen Danas Park

Postnr.

2700

By

Brønshøj

Høringssvar

Høringssvar vedr Anlægget af bassinet UH14, Projekttillæg 2023, bilag 2 i KK's Spildevandsplan 2018.

Af naboer er vi nylig blevet orienteret om, at der planlægges etablering af et underjordisk bassin til opsamling af spildevand på hjørnet af Åvendingen og Kildeløbet i Husum. I flere år har et andet projekt været planlagt med etablering af et temmelig stort regnvandsbed med næsten samme placering. Der har i denne forbindelse været god dialog med HOFOR, men sidste år blev vi orienteret at planen var indstillet. Vi fik ikke noget at vide om hvad planen for regnvandet var erstattet af eller at der var en ny plan på vej. Vi kan nu forstå at den nye plan er at etablere et underjordisk bassin på 12.500 m3 på et fredet parkområde klemt inde mellem huse midt i kvarteret Dette uden at vi er blevet informeret om denne plan (ud over at den naturligvis ligger tilgængelig på Københavns Kommunes hjemmeside) eller hvad etableringen af bassinet vil have af konsekvenser for vores område. Det ville være fint at vide hvorfor den tidligere plan er droppet, en plan, som var langt mindre indgribende i vores kvarter, om der har været andre løsningsforslag i spil og i givet fald hvorfor den valgte løsning anses for den bedste.

Vores primære anke mod projektet er at der er tale om meget omfattende og langvarigt anlægsprojekt, som er blevet planlagt uden nogen form for dialog med eller orientering af os, som er naboer til projektet. Vi er forstående overfor at problemet med overbelastning af kloaksystemet skal løses og at vi bor nedenstrøms, således at problemet på en eller anden måde skal løses i vores område.

 

Vi er dog meget uforstående overfor hvordan Københavns Kommune er kommet til den konklusion at det ikke er nødvendigt at udarbejde en miljøkonsekvensvurdering. Det screeningsskema, som er vedlagt sagen, er for hele projekttillægget og må derfor anses at være meget overordnet. For eksempel er det alt hvad der omhandler trafik afkrydset som ’ikke relevant’. At transportere 12.500 m3 jord fra samt materialer til byggeriet på små villaveje vil, alt andet lige, skabe store ændringer i de trafikale forhold mens byggeriet står på og vil have direkte indvirkning på den skolevej som rigtig mange af kvarteret børn benytter. Derudover er jeg bekymret for om vibrationer ved så stort et anlægsprojekt kan have negativ indvirkning på vores huse i form af sætningsskader og jeg kunne også være bekymret for hvordan vores veje og fortove (som vi selv som grundejerforening står for at vedligeholde) vil se ud efter så stort et byggeri.

Jeg føler som borger i Københavns Kommune at der er et demokratisk underskud i den proces, som har været hidtil og på grund af fraværet af information og dialog er det ikke muligt for os som nabo til projektet at forholde os fornuftigt til det. På denne baggrund er det meget svært at være andet end stærkt kritisk og imod projektet. Københavns Kommune skylder naboerne til et så stort anlægsprojekt at være åbne og inddragende, dele den tilgængelige og relevante information herunder en kortlægning af gener, både i anlægsfasen og på lang sigt og hvordan man påtænker at imødekomme og erstatte de skader som byggeriet vil forårsage på omkringliggende bygninger og veje.