Oprettet: 26. december 2022
Svarnummer:
54

Indsendt af

Silke Jörgenshaus

Postnr.

2300

By

København S

Høringssvar

Byggevolumen:
Lokalplanforslag Englandsvej Nord viser både en god og en dårlig løsning, hvordan der kan bygges på sådan en lille grund i kanten af et villakvarter:

På Englandsvej 21 (Felt C) er der vist et forslag, der i højde og bredde tager udgangspunkt i den eksisterende bebyggelse på Englandsvej, men hvis volumen er i overensstemmelse med højden af nabobebyggelsen. 

På Englandsvej 25 (Felt A og B) er der til gengæld to bygninger som er betydeligt for høje og for brede for at passe sig ind.
Der er tydeligvis mest fokus på at presse så mange m2 og så mange boliger ind på grunden som overhovedet muligt, på bekostning af byrum, boligkvalitet, friarealer og naboerne.

Bygningsdel (Felt B) mod Søren Norbys Allé er alt for højt for at spejle villabyens bebyggelse.

Det grønne træk:
Volumen i felt B rager dybt ind i gaderum og indsnævrer Søren Norbys Allé mod Englandsvej.
Eberts Villabyen er anlagt med en indbydende gestus ved alle indfaldsveje, som inviterer forbipasserende københavner ind i kvarteret.
De brede gadeåbninger er et vigtigt karaktertræk for området ligesom den grøn stribe af forhaver, hvor naboerne mødes over hegnet.

Facader:
De historiske bygninger i kvarteret har deres gavle lukket mod naboen, og facaderne mod gaden er indbydende og åbne med mange vinduer og balkoner eller terrasser. Facaderne på lokalplanforslagets område B viser mange vinduer og altaner mod naboens gavl og en lukket facade med få vinduer mod gaden.

Mit forslag til Englandsvej 25:
1. Reducere bygningsvolumen med 1 etage eller mere, ingen teknik på tag.
2. Holde bebyggelse væk fra skel mod Søren Norbys Allé og bevare kvarterets karakteristiske grøn stribe foran bygningen
3. Rette facaderne i felt B, så den åbne facade med vinduer og altaner vender mod gaden, og gavl mod naboen holdes mere lukket.