Oprettet: 21. august 2022
Svarnummer:
9

Indsendt af

Mathias Haulund Jensen

Postnr.

2450

By

København

Høringssvar

Som beboer på Sluseholmen ikke langt fra Topstykket på Teglholmen, er det rart at se, at forberedelserne til byggeriet af en idrætshal og daginstitution nu påbegyndes.  

Efter min opfattelse er den nye del af Sydhavnen på mange måder en vellykket nyetableret bydel, der har et helt særligt liv, fordi vandet er så stor en del af den, men vi mangler rekreative områder, som giver mulighed for socialt samvær, adspredelse og bevægelse. Det er i øjeblikket næsten kun muligt på vandet og de begrænsede fællesarealer lige ved vandet.

Det gælder i særdeleshed også idrætsfaciliteter, så det er muligt for de mange børn og unge i bydelen at blive en del af foreningslivet, indgå i meningsfulde fællesskaber og bevæge sig. Lige nu er den eneste idrætsfacilitet en mindre idrætshal ved Skolen i Sydhavnen. Dette er langtfra tilstrækkeligt. Det er derfor vigtigt, at lokalplanen ændres, så det er muligt at opføre en ny idrætshal.

Hvad angår selve byggeriet, mener jeg, det er vigtigt, det bliver en bygning, der åbner sig mod lokalområdet, og der er stor tilgængelighed til idrætshallen, så det bliver et samlingssted i bydelen.

Det er også vigtigt at være opmærksom på, der bliver etableret gode trafikale forhold, så det er trygt og sikkert for børn og unge at bevæge sig til og fra idrætshallen. Især med tanke på den øgede trafik, som formentlig kommer om et par år, når metroen er færdig, og Axel Nobel-broen åbnes for biler.

Jeg kan kun støtte opførelsen af en idrætshal sammen med den nye daginstitution på Topstykket.

Med venlig hilsen
Mathias Haulund Jensen

Ejerforeningen Magnolieholm