Oprettet: 27. april 2022
Svarnummer:
4

Indsendt af

Tine Willer

Postnr.

2450

By

København SV

Høringssvar

Genanvendelse af plast er ikke ok. Der findes rigtig meget sort plastic og det kan ikke genanvendes fordi sorteringsanlægget ikke kan genkende sort plast. (Se Prylberget på UR Play Sverige (se udsendelsen - Svenskerne er rigtig gode til at informere deres borgere)
Link: https://urplay.se/program/225013-prylberget-plast-skam-och-kallsortering?utm_source=ur.se&utm_medium=referral&utm_campaign=prylberget_2022

Plastik er heller ikke mærket ordentligt af, så meget bliver blandet sammen ved udsmidningen og bliver ikke genanvendt. Ifg. ovenstående udsendelse, så bliver ca. 10% plastik til ny plastik og ofte kun 5% da det bliver blandet sammen med andet. Så jeg tænker at alt det arbejde vi i husholdningen laver er spild af tid og gode intentioner, når det ikke meldes ud, hvor meget der faktisk kan genanvendes. Så der skal mærket ordentligt op med plastikken (også fordi det er det vi smidder mest ud af) og så skal folk vide, hvad der skal i alm. affald og hvad der skal i plast.
Desuden skal sort plast forbydes (meget kommer fra take-away) og blandings plast (fx. bambus/plast) forbydes for når det en gang er blandet sammen, så kan man ikke skilde dem ad. Dette er en sag for politikkerne.