Oprettet: 31. marts 2022
Svarnummer:
5

Indsendt af

Eskil Sørensen

Postnr.

2100

By

København Ø

Høringssvar

Kære Københavns Kommune

Som beboer inden for den nuværende parkeringszone lige syd for banelegement har området omkring Svanemøllevej altid været en nødløsning til parking, når det område vi har ret til p-licens til, Ydre Østerbro, har været fyldt op. I mange tilfælde dropper man helt at lede efter en plads i hjemmeområdet og kører direkte til Svanemøllevej: så kan man kun blive positivt overrasket, hvis man finder en plads tæt på. Vi har også opdaget at der er kommet flere biler dér, og vi er således også selv skyld i det. Men når der i begrundelsen for forslaget nævnes pendlere og langtidsparkeringer, så er det ikke kun biler udenfor KK, der fylder op. Det er også biler fra KK, særligt Ydre Østerbro, der parkerer dér.

Det er en kendt sag, at der sælges flere p-licenser ift. antallet af parkeringpladser, og det problem oplever vi dagligt. Derfor vil det nye forslag om parkeringsbegrænsning omkring Svanemøllevej nok være en løsning for beboerne og en rimelig begrænsning for ikke-KK-beboere, men også en belastning for KK-beboere fra Ydre Østerbro, altså det gule område i p-licens terminologi.

Jeg foreslår, at området fremadrettet bliver et flexområde, så beboere med ret til p-licens i Y dre Østerbro også får mulighed for at erhverve en p-licens på samme vilkår som dem, der bebor det område, der nu sættes begrænsninger for. Ikke nødvendigvis med samme lempelige vilkår som beboerne med flere p-licenser pr. medlem over 18 år i husstand, ret til gæstelicenser osv. Men dog mulighed for to licenser pr husstand som hidtil. Jeg anerkender fuldt ud Svanemøllevejbeboernes irritation over de mange parkerede biler, men alt andet lige må begrænsningen over for ikke KK-beboere, som vel er dem, man ønsker ikke skal parkere i området, være mere restriktiv end over for beboere i selve kommunen. Begrænsningen for ikke-KK-beboere vil ubetinget have en effekt på antallet af parkerede biler, så på den måde er forslaget godt tænkt, men som sagt: Det rammer for bredt og ikke helt fair.

At parkere på Svanemøllevej osv i dag er ikke en bekvem vej til gratis parkering os Ydre Østerbro-beboere, som det er for ikke-KK'ere. Det er en løsning på et problem, som vi møder dagligt. Dette hensyn mener jeg også, at der bør tages i parkeringspolitikken i Københavns Kommune. 

mvh

Eskil