Oprettet: 27. juli 2021
Svarnummer:
397

Indsendt af

Rie

Virksomhed / organisation

ABValodia

Postnr.

2300

By

kbh s.

Høringssvar

når der gives tilladelse til udeservering, også på privat/fællesvej, bør naboer høres forinden og indehaver af udeserveringen bør have ansvar for, at gæsterne ikke er til gene for kvarteret/naboerne. Desuden bør en støjgrænse for støj fra mennesker indføres som lov.

Vores andelsboligforening har uden varsel fået en udeservering med plads til 90 mennesker 8 m fra vores ejendom. Alt udeliv i vores forhaver og på vores altaner er blevet ødelagt af støjen/røgen fra alle disse råbende, fulde mennesker. Der udvises intet hensyn og gaden flyder med tis, bræk og cigaretskod. Vi skal selv rengøre og oplever ingen respekt eller hensyntagen fra barejeren. Vi skal have permanent lukkede vinduer og kan alligevel høre støjen inde i lejlighederne og flere vil nu flytte.

Københavns Kommune bør indføre denne nabohøring inden bevilling/tilladelse til udeservering gives og kræve et langt større ansvar og hensynstagen af barejeren. Desuden bør der tages langt større hensyn til, hvor udeserveringen må placeres og hvor mange gæster, den må rumme, når den placeres i et beboelseskvarter.  Selv støjniveauet fra mennesker, er der ingen øvre grænse for, hvilket gør det umuligt at klage. Miljøstyrelsen anbefaler lydstyrke svarende til dæmpet samtale. Denne anbefaling bør indføres som en lov. Ellers overholdes det ikke. 

Vi føler os magtesløse, der er pt ingen regler (slet ingen på privat-fællesvej, som der er en del af i København). Vi er borgere og skatteydere, og det er vores hjem der er på spil! uden regler kan vi ikke bo her. Det er jer politikere, der skal lave disse regler. Forestil jer bare et enkelt øjeblik, I selv havde 90 råbende, rygende mennesker lige udenfor jeres vinduer. Tro os : det er ulideligt!!