Oprettet: 26. juli 2021
Svarnummer:
314

Indsendt af

E. Larsen

Postnr.

1452

By

København K

Høringssvar

 

Os der bor i indre by, vi elsker at der er beværtninger - liv i gaden. 

Men vi elsker ikke den opførsel de unge møder byen med, i deres fritid. Og vi elsker bestemt ikke, at den  tilsyneladende totale mangel på opdragelse og grænser der hersker her i vores fine middelalderby, indirekte bliver bakket op af politikerne.

Det er jo netop selve druk-kulturen den er gal med. 

Det er ikke AT, men måden der bliver festet på, der er problemet. 

Den der vanvittige og respektløse hærgen. 

Det at politikerne tillader at vores bydel bliver til mini-Distortion HVER weekend. Bare uden de kulturelle tilbud. 

- for min skyld kan beværtningerne holde åbent i døgndrift - hvis ikke det omdannede middelalderbyen, til et totalt uciviliseret Mokaï-helvede. 

De er de utallige barer der med shots-tilbud og andet lavthængende frugt tiltrækker og lægger op til en helt vild opførsel. At det er en opførsel der bare på ingen måde er kompatibel med beboelse; det er en ting - men at det overhovedet bliver tilladt af dem der burde  initiere dannelse og grund-forståelse af vores kultur hos de her unge- DET er en anden.

Det er jo grænsende til hærg - det der foregår hver eneste onsdag-lørdag.

Og HVOR slemt det er, oplever man kun, på nært hold, hvis man bor her. Læs SOVER her. Hvordan skulle nogen ellers opleve det. Ingen herboende eller særlig mange over 30 er jo en del af det der kan betegnes som “problemet” . Klientellet er jo ikke lokalt - tværtom. Der er tale om  totalt vanvidsdruk, og indtil man oplever det med sine egne øjne - så tror jeg ikke man kan vurdere endsige ha’ en holdning, førend man har set det. Hvis det er dokumentation I mangler, så spørg politiet, taxachaufførerne, buschaufførererne, udsmidere - eller hvad med at spørge  OS der bor her.

Vi får tit ry for ikke at være rummelige nok, eller for at have sagt - “A” og derved må vi acceptere “B” ! 

Hey - Lad os lege et øjeblik, at fuld for fuldskabs skyld, er en attråværdig tinde at bestige for landets ungdom - en uundgåelig del af livet. 

Jamen, så er festen, pisset, opkasten og larmen - måske noget man kunne leve med, hvis ikke det synes decideret  ubehageligt UTRYGT som børnefamilie at drage ud en tidlig fredag morgen - på vej til eksempelvis lufthavnen - med klapvogne og bagage. Det er  jo på det nærmeste en slagmark at hive sine 2 døtre ud på. Eller komme hjem i bil fra natarbejde - og ikke turde åbne døren ud i en sanseløst beruset mængde unge. Eller efter en middag med gode venner, blive antastet foran sin port med nøglen i hånden. 

Vi oplever  flasker der bliver kastet, folk der brækker sig og utallige tilråb, med generel utryghed som konsekvens. Det er uacceptabelt at vi skal føle os  utrygge herinde. 

Jeg vil hellere ha’ larmen - end at bo i Valby. Det er mit valg. Så dem der skriver man bare kan flytte på landet -

Det er et latterligt et argument. Der er flere ting der opvejer for pisset, glaskårene og brækket, og gør valget let nok - dét afspejles jo også i huspriserne herinde.

Det er ikke pointen - 

Pointen er; 

hvorfor denne berøringsangst med opgøret i den skadelige fuldskabs-kultur.

Der må da findes et kompromis derinde et sted ?! Har man ikke som kommune og politiker, pligt til at lytte til dem der bliver taget som gidsler i en laissez faire anordning af dimensioner. Hvorfor skal nogle få bar-forpagtere ha’ lov at diktere at fulde børn og unge skal ha’ lov at vælte ud af de, helt ude af proportioner , katastrofalt mange barer, længe efter solen er stået op, i en u-udholdelig bølge af alkohol og  uciviliseret adfærd. Til SÅ stor gene for områdernes beboere. 

Jeg tror det er en opdragelse af folk, der skal til - og en åndelig sanitering af bar-koncepterne. Barerne behøver  ikke kun lefle for laveste fællesnævner. 

At vi som hovedstad synes det er OK, at en enkelt mand - forpagter (ved ikke hvor mange men) utallige barer væk til koncepter som KUN annoncerer med billig alkohol - fri bar for kvinder - ex. 10 shots for 100 kr ! 

Eller fri bar, efter at have betalt et eller andet marginalt beløb. Det er gådefuldt !

Jeg gætter nu, men - det tror jeg måske politikerne synes er lidt vel meget en varm kartoffel - måske  vurderer I det som en umulighed, altså at opdrage på unge, fulde folk. Det lader nok alligevel til at være for stor en mundfuld . 

Men opdragelse skal der til - sådan har det altid været! 

Hvis der nu var 10 barer af den slags, fordelt over hele byen - designet til at drikke sig fra sans og samling. Så var det givet vis aldrig noget I  ville behøve beskæftige Jer med. 

Men, I har selv mere styr på incidensen, for ; svarer  det ikke nærmest til at man i Gudhjem-by havde 40  beverdinger til sine 742 indbyggere ? En for hver 37. 

Måske er jeg naiv, men - 

Er alle ikke enige om at 

man  ikke skal Lå Lå Lå skråle kl 5 om morgenen, på gader og stræder, hvor folk bor - eller pisse i en port - brække sig i skraldespandene eller antaste børnefamilier først på morgenen. 

Endsige Udøve vold, indgyde utryghed - og medvirke til at det at bo her om natten er en pestilens fra tid til anden?! 

Hvorfor er det ikke i orden at beboerne i indre by vil have klientellet opdraget, til at opføre sig mere respektfuldt. 

Hvorfor vil I ha’ jomfru Anegade stemning i København ? 

Hvorfor tillader I at Så mange SÅ unge - drikker sig SÅ fulde - 

Hvorfor tillader vi som land at vores bymidte danner ramme om en så usund drukkultur. 

 

København har fået et fest-ry - ude i verden. Drukturister tiltrækker vi! Simpelthen ! 

Også omvendt har danske  unge  efterhånden fået et totalt kummerligt ry ude i verden. Tag bare i Pragh  hvor de eksempelvis for år tilbage, sagde pænt nej tak til de danke studierejser. 

Jeg ser personligt  mange små piger med (antager jeg) falsk ID der slingrer rundt i de små stræder herinde, nu, hvor spiritus  er blevet så billigt 

Det var vist et aktivt valg som jeg har forstået det - fra politikernes hånd - at nu skulle der gang i gaden. (?)

Det er ærlig talt lidt nemt at sidde på sin villavej eller i sin lejlighed på Frederiksberg 2000 og påråbe sig at ungdommen skal ha’ lov til at feste - og JA det skal den da. 

Men INDEN nogen kommer for godt igang med at forsvare det faktum, så kom lige og noter jer måden vi lader turisterne og de helt unge feste på. 

Det er ikke kønt - 

Det er som sagt ren hærg !

De fleste opdager kun hvordan en “hærgefest” foregår under pistortion. F.eks nævnte Sofie Carsten Nielsen selv uopfordret  at hun er dødtræt af Distortion - fordi det foregår LIGE udenfor hendes hoveddør! 

Men hun har stadig ikke  forståelse for at vi brokker os over hvad I tillader at vi står model til herinde ? 

Det hænger altså ikke sammen. 

Jeg skriver det her - til jer - fordi jeg simpelthen ikke føler at os beboere herinde i indre by bliver hørt.