Oprettet: 22. oktober 2020
Svarnummer:
2273

Indsendt af

Martin Pihl

Postnr.

2300

By

København S

Høringssvar

Høringssvar mod lokalplanen Vejlands kvarter.
Københavns politikere vil have mere biodiversitet i byen og slår sig nu stort op på, at vi skal have en grøn hovedstad i Danmark, men hvordan forklarer man så, at man vil bygge en helt ny stor bydel på et ellers fredet og naturskønt område? Tænk på kontrasten og hvordan dette byggeprojekt i stedet vil ødelægge Københavns rygte og intentioner internationalt om at være foregangsby på det grønne område.
Omvendt kunne det give København enormt meget positiv p.r. og hjælpe miljøforkæmperes sag over hele verden, hvis vi i stedet viser, at vi i det rige Danmark kan modstå bevidstløs profitjagt og i stedet lader dette grønne åndehul midt i byen forblive naturlig og til glæde og inspiration for alle.

Amager fælled betyder meget for mig og rigtig mange andre mennesker, gamle som unge, syge og raske, det har vi set adskillige gange de seneste år ved de mange demonstrationer, som foreningen Amager Fælleds venner har arrangeret. Det er på Amager Fælled, at man får bevægelse og mental lindring, luft og grønt udsyn i stedet for grå beton. Det er her byens børn og voksne (ikke mindst dem uden bil eller egen have) kan få gratis udeoplevelser og lære naturen og dens dyre- og planteliv at kende. Det er byens vilde baghave, men det vilde er ikke kun den mangfoldige biodiversitet og roen, mindst lige så vildt er det, at vi i Danmarks hovedstad København, har formået at bevare et så stort og relativt urørt naturområde i byen, det er noget vi kan være stolte af og som jeg længe troede afspejlede noget særligt i vores samfund, den danske mentalitet og kultur, at vi også kan passe på hinanden og de bløde værdier, når det gælder.
…Men så blev det, der burde være løgn, alligevel til virkelighed, et chok for mig og mange andre, politikerne gik bag om alle instanser med en påstand om, at der skulle sælges ud af fælleden for 1,9 mia kr., for at københavnerne kunne få en Metro, og en gammel aftale blev hevet frem og regnestykket bag holdt hemmeligt, man manipulerede systemet og fik folketingets godkendelse til at ophæve en fredning uden folkelig indblanding, noget der ikke er set før i Danmarkshistorien. For at få det til at glide ned hos masserne fylder man projektet med nedtonede og ufuldstændige VVM-undersøgelsesresultater, forskønnede arkitektillustrationer og løgnagtige påstande om, at byggeriet ligefrem vil forøge biodiversiteten, at det nærmest slet ikke kommer til at kunne mærkes, at der skal bo 5000 mennesker på fælleden. Hvor dum tror man fra kommunalpolitisk side, at vi almindelige mennesker er!? Bliver byggeriet en realitet vil der inden længe blive givet dispensation til langt mere byggeri i området, kiosker, legepladser, parker, firsporede asfalterede cykelstier med gadebelysning på kryds og tværs, historien kender vi desværre, nok er aldrig nok når hvis der er udsigt til profit.

Derfor, til dig med fingeren på knappen, politikere, borgerrepræsentationen By & havn, gør os almindelige mennesker en tjeneste, spørg dig selv, hvad det egentlig er du vil med Københavns miljø og med københavnernes fremtid. Vi ved jo, at der er et alternativ til at ødelægge naturen på Amager Fælled med flere prestigeboliger. Vi ved København ikke mangler pengene til at holde dette område frit, hvis man vil. Prøv at erkende tidernes skiften og folkets stemning, se at vi mennesker behøver naturen i vores liv mere end nogen sinde før og at verden befinder sig i en miljøkrise, som vi ikke bare kan ignorere for mere profit, nu er nok simpelthen nok. Lad den rekreative ressource, som naturen på Amager fælled tilbyder alle københavnerne være, det er den bedste investering i nuværende og fremtidige generationer.
Bevar derfor hele Amager fælled!