Oprettet: 19. oktober 2020
Svarnummer:
102

Indsendt af

Torben Christensen

Postnr.

2450

By

København SV

Høringssvar

Høringssvar til Stejlepladsen.

 

”Bliv hørt ”. Det hedder Københavns Kommunes hjemmeside, hvor man skal indgive høringssvar. Hvilken arrogance ! Al erfaring fra tidligere lokalplanshøringer siger entydigt, at hverken embedsmænd/kvinder eller politikere ændrer planer p.gr.a. vores høringssvar.

Jeg indsender alligevel dette høringssvar, selvom jeg ved, at det ikke bliver taget alvorligt..   Det efterlader os i en afmægtig situation.

Oprindeligt var Stejlepladsen et fredet område, en del af det sammenhængende Kalvebodkilefredningen. Men politikerne valgte at sælge dette område, som både indeholder en unik kultur og natur. 

Hvis lokalplanen udføres som beskrevet, forsvinder dette område for evigt.

Den politiske begrundelse for at ødelægge Fiskerhavnen er at skaffe penge til financieringen af metroen. Ideen med metrobyggeriet er fremkommet, fordi der er for mange biler på vejene i byen. Men i stedet for at få bilerne ud af byen og optimere den eksisterende offentlige transport har et politisk flertal besluttet at ofre vores grønne områder til boligspekulation.

I de senere år har der været en tendens til at børnefamilierne flytter ud af byen, simpelthen fordi der er få åndehulder og grønne områder.   Alle de nye boligområder er udelukkende golde beton og asfalt ørkener. Coronakrisen har med

al tydelighed forstærket denne tendens.

Hvis byen skal være for borgerne må byudviklingen ændres. Byen skal udvikles langs fingrene i Fingerplanen, i stedet for at blive ved at bebygge de sidste frie arealer i bykernen.

Afslutningsvis vil jeg blot gøre opmærksom på ,at mere end 17.000 borgere har skrevet under på, at de ikke ønsker byggeri på Stejlepladsen.