Oprettet: 18. oktober 2020
Svarnummer:
92

Indsendt af

Andreas Rodding Mortensen

Postnr.

2450

By

København SV

Høringssvar

I 2014 klassificerede Københavns Kommune Fiskerhavnen, skurebyen, bådeklubberne og slusen som et værdifuldt kulturmiljø i visionen Værdifulde kulturmiljøer i København. København som havneby. De skrev:

 

”Områdets skiftende anvendelser over tid kan fortsat aflæses, og der er opstået et helt særligt maritimt miljø, som ikke findes tilsvarende andre steder i havnen. Området er den sidste rest af den oprindelige Sydhavn ... Arealerne har en selvgroet karakter, der fungerer som kontrast til de nyere byudviklingsområder i Sydhavnen.”

 

Samtidig beskrev kommunen, hvordan bygninger, funktioner og kulturen i havnen er sårbare over for den igangværende udvikling og fortætning af havneområderne. Det er overordnet set en analyse, som jeg er meget enig i.

 

Det planlagte byggeri på Stejlepladsen vil i høj grad være med til at presse kulturmiljøet i og omkring havnen. Det kan ikke undgås, at et kæmpe byggeri klods op af havnen med en langt højere bebyggelsesprocent end noget andet i området vil dominere totalt. Dermed vil den sidste rest af det oprindelige Sydhavn forsvinde.

 

Desuden er det dybt problematisk, at Københavns Kommune under en global klimakrise ønsker at bebygge et område, der indtil for nyligt var fredet under flere forskellige naturbeskyttelser. Det er bagudskuende og visionsløst for enhver, der støtter det planlagte byggeri, og det sender et helt forkert signal, om hvilken retning København som en international storby bevæger sig i.