Oprettet: 18. oktober 2020
Svarnummer:
79

Indsendt af

Stig Christensen

Postnr.

2450

By

København sv

Høringssvar

Jeg kommer oprindeligt fra Jylland, og har boet i København i 6 år nu. De først to år rundt omkring i København men de sidste 4 i Sydhavnen. Jeg har oplevet/levet i mange områder i København men ingen som sydhaven og livet omkring stejlepladsen/Fiskerihaven. Den gamle fiskerihavn og stejlepladsen er stedet du kan tage hen hvis du har brug for en pause fra daglighedens travle hverdag. Et sted hvor tiden står stille og der er plads til alle mennesker! 
Jeg synes Overordnet der er to ting som man vil ødelægge med byggeriet. 
Den første er en helt unikt kultur og verden som man ikke kan finde andre steder i København. Stedet hvor gamle fiskere stadig tager ud og sætter garn, gamle sejlere mødes i fællesskab omkring den fælles kærlighed for at være på vandet, hvor ungE mennesker kan købe en båd som kan være fristed for deres travle/fine livstil i København, og et sted hvor personer som ikke er som alle andre kan findE ro. Denne kultur vil forsvinde i dyre lejligheder og mennesker som kun tænker på sig selv fordi de kun har tid til arbejde for at betale deres husleje. Sammenhold vil forsvinde fra denne sydhavnsperle og bare blive til Endnu et almIndeligt kønsløst sted i København. 
Det andet er den natur som vil blive ryddet så vi kan få flere ligegyldige byggerier op som ligner alt det andet! Natur som hver dag bliver brugt af hunderedvis af mennesker. Til alt fra gåture, skoleklasser, legeplads, arrangementer, erhvervsfiskeri og igen et sted at koble af fra Københavns stress og jag. 
De to ting har flere ting til fælles og er bundet sammen og man kan ikke sige stejlepladsen uden at sige kulturen i fiskerihaven! 
Hvis der bliver bygget vil det være noget som vi aldrig kan få igen!! Fra den dag byggeriet bliver startet vil noget af Københavns flotte og mest unikke liv forsvinde for altid. Noget som helt sikkert vil blive fortrudt på et tidspunkt når der bliver tænkt på mere end penge og dyre lejligheder. 

 Af alle de mennesker jeg har haft på besøg fra København, Fyn, Jylland og udlandet, er det ikke Christianshavn, Operaen, eller Sluseholmen de husker og snakker med mig om. Men dette unikke sted som er vigtigere end penge og udvikling! 

Stop byggeriet på Stejlepladsen!!!