Oprettet: 9. oktober 2020
Svarnummer:
529

Indsendt af

Camilla Johansen

Postnr.

2300

By

København S

Høringssvar

Kære kommunalpolitikere

Det planlagte byggeri af en ny bydel på Amager Fælled vil være en katastrofe på så mange niveauer. 

Det vil være en katastrofe for plante og dyrelivet, som er så utroligt omfangsrigt og varieret på Fælleden, og det vil være en katastrofe for alle os som bliver boende i byen, netop fordi vi har adgang til det åndehul som Amager Fælled er.

Da jeg læste geografi og byplanlægning for 22 år siden, skrev jeg opgave om Amager fælled, dengang var der nogle andre præmisser for Fælleden end der er i dag. Dengang var Amager Fælled et vildnis og det kunne være risikofyldt at afvige fra stierne.

I dag er der brugt masser af kommunale ressourcer på at gøre det tidligere øvelsesterræn og losseplads til en mere friseret, men dog en fantastisk naturoplevelse. Naturen har fået lov til at vokse og har vundet indpas og fundet sig til rette. Natur er nemlig ikke noget vi skaber, det er noget naturen selv skaber under de rette betingelser. Når jeg går min daglige morgentur på Fælleden, går jeg ikke kun på de store grusbelagte stier. Jeg går også inde på de små mudrede stier, i en vidunderlig verden, hvor lyset falder igennem træerne, og hvor jeg kan møde ræven og se en fuglekonge, en ugle, en isfugl og en fiskehejre, der står i et af de skjulte vandløb. Her kan man blive helt væk fra byen, og næsten føle sig i naturen. At der kan findes natur inde midt i byen er faktisk helt misforstået, men det er næsten tilfældet med Amager Fælled. 

På Amager Fælled kan man i dag opleve en variation af landskaber. Der er de små stier der bugter sig ind igennem tunneler af træer og krat, og der er de åbne vidder, der nogle morgener minder mest om en afrikansk savanne. Her ser jeg ofte et eller flere råvildt komme ud fra det høje græs. Dette er kun få meter fra, hvor I tænker at der skal placeres en ny bydel. I fremtiden vil jeg kunne se veje og bygninger her. Hvilket kan gøre mig helt dårlig.

Med den nye bydel, vil I ødelægge den biodiversitet, som har taget naturen årevis at skabe. Det sker samtidig med, at I som politikere råber op om biologisk diversitet og grønne tiltag. Det er tomme og helt uforståelige ord for os som bor i København, for vi kan jo se, at der foregår præcis det modsatte. 

Da jeg læste Marcus Vestagers indlæg i Bryggebladet d. 8. okt. om at “Nu bliver København endnu grønnere” begyndte jeg næsten at koge af harme. Det vidner kun om en fuldstændig naiv tilgang til København som en grøn by. Marcus skriver:
“København er allerede førende inden for grønne løsninger, klimaomstilling og bæredygtighed,  men  vi kan  sagtens  gøre  mere  for vores natur og biodiversiteten. Derfor skal vi have flere planter og ”vild” natur ind i byen,  så  vores  insekter  og dyreliv kan få det bedre.”

Det skriver han i en lokalavis, som har et ophav i en bydel, hvor vi alle er gået sammen om netop at kæmpe for at bevare den natur og biodiversitet, som I er ved at ødelægge med mere by! Et sted som ikke behøver at blive bebygget.

Jeg har stemt lokalt på Socialdemokratiet lige siden jeg for 23 år siden flyttede til København, men med den retning man i Socialdemokratiet har taget rykker mit kryds. Jeg har udsigt til byggekranerne på Postgrunden, jeg ser hver dag byggeriet der indsnævrer havneløbet mod syd, og jeg begræder planerne på Amager Fælled.

Stop nu op kære politikere! I er folkevalgte. I repræsenterer os der bor i byen ikke bygherrerne. Det er jer der determinerer Københavns fremtid, vi har givet jer en stemme. Deltag i en fremtid I selv kan stå inde for, og som jeres vælgere kan stå inde for.