Oprettet: 9. oktober 2020
Svarnummer:
474

Indsendt af

Frederik Nielsen

Postnr.

2300

By

København S

Høringssvar

København er ved at udvikle sig til en grim, betonjungle. Hver ledig kvadratmeter bliver i disse år udfyldt med uinspirerende byggeri, der ikke giver noget igen til byen. Den eneste tanke baf byggeriet er at få opført så mange boligkvadratmeter for så få penge som muligt. Og det ses.

København adskiller sig fra mange andre byer ved ikke at fremstå særlig grøn. Der er således ikke mange grønne områder eller træbeplantninger i bybilledet i forhold til de byer, vi eller sgerne vil sammenligne os med. Selv østeuropæiske storbyer, som vi ellers ofte håner for at være grå og trøsteløse, har rent faktisk ofte mange flere grønne områder end København. 

Men her i byen mener vi åbenbart, at boligmasse er meget vigtigere end grønne åndehuller. Og nu er turen så kommet til Amager Fælled. Af grunde, som det aldrig rigtigt er lykkedes politikerne at overbevise københavnerne om, er det nu helt centralt, at dette helt unikke naturområde er af så ringe værdi, at det skal udskiftes med boligkvadratmeter. Og det må stå klart for de fleste, at dette kun er første skriddt. Nård er først er plantet beton i ét område er fælleden, er det så uendeligt nemt for politikerne i fremtiden at tage flere bidder.

Jeg vil i den forbindelse gerne citere fra Naturstyrelsens hjemmeside:

"Amager Fælled, som tidligere blev brugt som militært øvelsesareal, er nu et fredet område, med masser af natur- og dyreoplevelser for alle. Amager Fælled udgør i dag 223 ha. Søer samt enge og moser på Amager Fælled er beskyttet af Naturbeskyttelsesloven § 3 og 16. Skovarealerne har Fredsskovsstatus".

Københavns politikere besidder så åbenbart en viden vedrørende naturområder, der overgår fagfolk fra Naturstyrelsen. For politikerne har vurderet, at fredningen er en fejl. Ellers giver det vel ingen mening at hæve denne? 

Jeg har vanskeligt ved at se forskellen mellem Bolosonaros politik med at fælde den brasilianske regnskov på den ene side og de folkevalgte københavnerpolitikeres på den anden side.

Det er ikke kun os, der betaler prisen. De næste mange generationer må leve med en by, der er grimmere og mindre attraktiv på grund af de af os valgte politikeres beslutninger. 

Der er kommunalvalg om et år. Beslutningen om at ødelægge vores by bør have konsekvenser.